Václavák zažil legraci s maskami Zemana, Klause, Putina a blbce

07.10.2013 12:06

Natáčení videopozvánky na Sametové posvícení - druhý ročník satirického karnevalového průvodu k výročí 17. listopadu - vzbudilo dnes dopoledne pozornost kolemjdoucích u sochy sv. Václava v Praze. Novinky.cz píší o snaze iniciativy Forum založit novou tradici. Její zástupci pro natáčení oživili stejný nafukovací člun, na jakém Miloš Zeman před prezidentskou volbou brázdil rybníky na Vysočině.

Václavák zažil legraci s maskami Zemana, Klause, Putina a blbce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pamětní deska sametové revoluci na Národní třídě

Iniciativa Forum zvolila pro připomenutí listopadového výročí satiru, ta má být prý pozvánkou na Sametové posvícení, jež se 17. listopadu podruhé odehraje v pražských ulicích a účastnit se ho bude řada občanských iniciativ. Jako pozvánka dnes plula Václavákem maska Miloše Zemana ve slavném člunu Challenger.

Masku Zemana usazenou na člunu táhli u sochy sv. Václava čtyři bodyguardi, zezadu brzdily masky Václava Klause, Vladimira Putina a podle Olgy Cieslarové z iniciativy Forum také maska blbce. Tak popisují dění na Václavském náměstí Novinky.cz.

Satira se k 17. listopadu hodí

„Zeman prezidentem je věc daná, nemůžeme to změnit. Frustraci lze ale změnit v legraci,“ řekla Právu Cieslarová a naznačila tak atmosféru, v které by se listopadový průvod mohl odehrávat. Hlavním smyslem celé akce má být podle Martina Pehala z Fora satira, při níž si občanské iniciativy a veřejnost nasadí 17. listopadu masky a projdou pražskými ulicemi.

17. listopad se podle něho k satiře hodí nejlépe, protože oslavy svátku dosud probíhaly buď v duchu kladení věnců, koncertů nebo agresivních demonstrací. Průvod masek má ukázat, že je důvod k veselí a že občanská společnost už vznikla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Slovákům a dezolé vstup zakázán.“ Skandál Černochové a Nadě graduje. Trestní oznámení

17:53 „Slovákům a dezolé vstup zakázán.“ Skandál Černochové a Nadě graduje. Trestní oznámení

„Není to totiž nic jiného, než byla diskriminace v Třetí říši na základě příslušnosti k národu. Např…