Valachová ztrácí nervy. Jednou řvala na ředitele škol tak, až kolabovaly mikrofony, vzpomíná Klaus mladší

07.10.2017 13:11

Václav Klaus mladší se v rozhovoru pro Reflex.cz vyjádřil k nadcházejícím volbám. Prozradil například, že Tomio Okamurovi nevěří jeho antievropskou rétoriku. Pár slov padlo i ke školství a o kroku exministryně školství Kateřiny Valachové (ČSSD).

Valachová ztrácí nervy. Jednou řvala na ředitele škol tak, až kolabovaly mikrofony, vzpomíná Klaus mladší
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus mladší

Volby jsou stále blíž a politici se stále častěji střetávají v předvolebních debatách. V jedné z nich se Václav Klaus mladší pohádal s někdejší ministryní školství Kateřinou Vlachovou (ČSSD). Dáma na něj v debatě dokonce křičela, ale Klaus mladší si z toho coby expert strany na školství těžkou hlavu nedělal.

„Obecně mi nevadí, když političtí soupeři ztrácejí nervy. Paní Valachovou jsem zažil i ječet na ředitele škol tak, že kolabovaly mikrofony (konference v TOP hotelu Praha). Rozzuřilo ji, že mi tleskali,“ prozradil Klaus.   

Klaus sice býval ředitelem školy, ale nedokáže prý říct, proč mladí lidé ve studentských volbách dali hlas Pirátům v čele s Ivanem Bartošem. Sám prý není studentem už dlouho a nevidí studentům do hlavy, takže si chce počkat na skutečné výsledky voleb, které ukážou rozložení politických sil. Ukazuje se mimo jiné, že posiluje Tomio Okamura, ale Klaus prý nevěří tomu, co Okamura říká.

„Okamurovi se daří sbírat protestní hlasy, ale já mu jeho anti-EU rétoriku nevěřím. V minulosti několikrát otočil své názory, nejen na EU,“ řekl Klaus.

Přece jen má ale pro voliče jednu radu, a to stran účtenkové loterie. „Naučit Čechy udávat obchodníky? Toto vám přinesla společná vláda Sobotka–Babiš. Když se vám to líbí, volte je dál,“ řekl Klaus.

Celý rozhovor naleznete zde

Nakonec se svérázným způsobem vyjádřil k nedávnému referendu v Katalánsku. V nadsázce prozradil, že nepodporuje nezávislost Katalánska, ale nezávislost Skotska ano, nezávislost ukrajinského Doněcku ne, zatímco Tibetu ano. „Ne, to si dělám legraci z toho, jak někteří mudrcové zastávají ve stejné věci, emancipace regionů, naprosto protichůdná stanoviska – podle politického klíče,“ uzavřel Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…