Válečné zločiny. Nové nařčení na Donalda Trumpa

23.05.2017 8:44

Americká mainstreamová média pokračují ve své „soukromé válce“ proti americkému prezidentu Donaldu Trumpovi. Nyní se jejich pozornost soustředí na manžela jeho dcery Ivanky Jareda Kushnera.

Válečné zločiny. Nové nařčení na Donalda Trumpa
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Jared Kushner byl jako jeden z mála nejbližších spolupracovníků prezidenta mediálních invektiv v podstatě ušetřen. To se však v posledních dnech razantně změnilo a z manžela Ivanky Trumpové je nyní pro americké novináře „nepřítel č. 1“. Právě Trumpův zeť byl dle interpretace amerického deníku The Washington Post označen za hlavního podezřelého v kauze vyšetřování údajného propojení amerického prezidenta s ruskou stranou.

Jak píše New York Magazine, rozhodnutí Donalda Trumpa zbavit funkce šéfa FBI Jamese Comeyho dává čím dál tím větší smysl. „Kushner se setkal s vedením ruské banky, která je kontrolována Vladimirem Putinem. A právě on je podle informací médií člověkem, o kterého se v souvislosti s vyšetřováním vazeb Trumpa na Rusko nejvíce zajímá FBI. Zatímco mnozí spolupracovníci Trumpa byli proti vyhození Comeyho, Kushner byl jednoznačně pro.“

Kushnerovo jméno je nyní americkými médii skloňováno ve všech pádech a jeho osoba je považována v podstatě za hlavní „spojku“ při zákulisních jednáních mezi Trumpem a Kremlem. Bílý dům nepopírá, že se Kushner krátce po vítězných volbách sešel se šéfem Vnesheconombank Sergejem Gorkovem. „Šlo o asi půlhodinovou rutinní schůzku v rámci budování kontaktů se zahraničními vládami a úřady,“ uvedl mluvčí Bílého domu, který zároveň odmítl jakékoli spiklenecké teorie.

Ještě před setkáním s Gorkovem se účastnil Kushner společně s někdejším poradcem pro národní bezpečnost Michaelem Flynnem také schůzky s ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem. Vedle nálepky „ruského agenta“ se však prostřednictvím magazínu Newsweek dostalo Kushnerovi i dalšího nepěkného označení. Vlivné americké médium převzalo text bezpečnostního experta Ryana Goodmana, podle kterého se Kushner podílel na válečných zločinech.

Konkrétně se jedná o to, že Kushner podle zjištění deníku The New York Times stál v čele vyjednávacího týmu, který uzavřel se saúdskou vládou smlouvu o prodeji zbraní ve výši 100 miliard dolarů. „Saúdská Arábie se přitom opakovaně dopouští válečných zločinů při svých bojových akcích v Jemenu. V mnoha případech pomocí amerických zbraní,“ píše Goodman.

„Kushner je tak fakticky spoluzodpovědný za napomáhání k válečným zločinům Saúdů, kteří nejsou schopni se při používání amerických zbraní vyhnout civilním obětem. Ostatně také proto Obamova administrativa v prosinci prodej zbraní do Saúdské Arábie pozastavila. Nejsem rozhodně sám, kdo si myslí, že vysocí státní úředníci, jako je v tomto případě Kushner, se uzavíráním smluv o prodeji zbraní přímo podílejí na válečných zločinech,“ uzavírá Goodman.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…