Válka mezi Hradem a ČSSD: Rozpoutali jsme další dějství

15.02.2016 13:31

Miloš Zeman už není levicový politik, řekl šéf Senátu Milan Štěch v rozhovoru pro PL. Redakce požádala o stanovisko Jiřího Ovčáčka, tiskového mluvčího prezidenta republiky. Ten připomněl páteční Zemanovu návštěvu Bratislavy a pronesl poznámku, která se vedení ČSSD líbit nebude.

Válka mezi Hradem a ČSSD: Rozpoutali jsme další dějství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman hovořil k aktuálním tématům. Pak novinářům odpovídal na dotazy do vyčerpání otázek

„Osobně jsem přesvědčen, že Miloše Zemana už není možné charakterizovat jako levicového politika. Proč? Myslím si, že už jeho volební kampaň byla postavena na úzkém spojení s některými vlivnými podnikatelskými subjekty,“ uvedl předseda Senátu.

Podle jeho slov tyto údajné subjekty samozřejmě očekávají, že se jejich podpora do postojů prezidenta promítne. „Já osobně jsem čtyřikrát kandidoval do Senátu, a i když jsem měl nabídky od některých podnikatelů na podporu kampaně, nikdy jsem ji od nich nežádal a nepřijal jsem ani korunu. Nejsem tím pádem nikomu nic dlužen. Pokud pan prezident v poslední době dává najevo, že jeho blízkým spojencem je Andrej Babiš, zajisté to není z důvodu jejich společné levicové orientace. Myslím, že není třeba více tuto mou domněnku rozvádět. Pro vyprovokování reakce nekritických stoupenců pana prezidenta to jistě stačí,“ tvrdí Štěch.

A co na to Hrad? Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček připomněl setkání Miloše Zemana se slovenským premiérem Ficem. „Vyjádření pana předsedy Senátu je v příkrém rozporu s pátečními slovy slovenského premiéra a předsedy strany SMER-SD Roberta Fica. Za mnohem směrodatnější považuji výrok jediného výrazného středoevropského levicového politika,“ naráží Ovčáček na Fica.

„Jestli někdo opouští levicové pozice, tak to jsou současné špičky ČSSD,“ dodal jednoznačně Jiří Ovčáček pro PL.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…