Válka mezi Ruskem a NATO je prý na spadnutí. Zde je návrh, jak tomu zabránit

26.08.2016 16:01

Německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier chce dosáhnout uzavření nové dohody o zbrojení s Ruskem. Při probíhajících vojenských cvičeních NATO i Ruska na obou stranách ruských hranic by měla zabránit vypuknutí možné války. Informuje Rádio Svobodná Evropa.

Válka mezi Ruskem a NATO je prý na spadnutí. Zde je návrh, jak tomu zabránit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka NATO

Steinmeier si myslí, že i přesto, že Rusko porušilo mnoho mezinárodních dohod, čímž ztratilo desítky let budovanou důvěru, je třeba „se sjednotit v touze předejít dalšímu zvratu v eskalující se spirále“.

Nová dohoda o kontrole zbrojení by podle něj vylepšila „transparentnost, předcházení rizikům a budování důvěry“.

Celý text zde

„Chceme strukturovaný dialog se všemi našimi partnery, kteří nesou zodpovědnost za bezpečí našeho kontinentu,“ dodal Steinmeier s tím, že spolupráce může probíhat například skrze Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE).

Není prvním, kdo se otevřeně vyjádřil pro nové dohody s Ruskem. Ve středu totiž jeden z bývalých představitelů NATO prohlásil, že je třeba uzavřít s Ruskem dohodu, která by zahrnovala pravidla ohledně „zvládání nečekaných vojenských střetnutí“.

Steinmeier již dříve čelil kritice za to, že označil vojenská cvičení NATO ve východní Evropě za „chřestění šavlemi“, které může mít za následek eskalaci napětí mezi západem a Ruskem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…