Válka, na kterou se skoro zapomnělo, ožívá. Oprašte si termín „Náhorní Karabach“

02.04.2016 11:41

V oblasti Náhorního Karabachu, na území osídleném převážně Armény, se v noci na dnešek rozhořely boje. Informoval o tom server České noviny s odvoláním na agenturu Interfax.

Válka, na kterou se skoro zapomnělo, ožívá. Oprašte si termín „Náhorní Karabach“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasahující voják, ilustrační foto

Ázerbájdžánská armáda za pomoci dělostřelectva, obrněné techniky i letectva prý podnikla útoky podél celé hranice s Náhorním Karabachem. Ten se před více než dvaceti lety za pomoci Arménie odtrhl od Ázerbájdžánu.

Arménská armáda prý sestřelila ázerbájdžánský vrtulník, Ázerbájdžán to ale popřel a obvinil Armény z porušování příměří. Jerevan naznačil oběti na životech na obou stranách, žádná čísla však dosud neuvedl. Podle karabašských úřadů při ostřelování zahynul dvanáctiletý chlapec.

Celý text je ZDE.

„Pokračují tvrdé boje. Protivník utrpěl značné ztráty na živé síle a vojenské technice. Sestřelili jsme vrtulník ázerbájdžánského vojenského letectva,“ řekl Interfaxu nejmenovaný představitel arménského ministerstva obrany.

„Kromě boje na přední linii nepřítel ostřeloval civilní obce a vojenská kasárna. V dané chvíli se po celé frontové linii odehrávají intenzivně boje,“ tvrdí karabašské úřady. Palba z raketometů si podle nich vyžádala život dvanáctiletého hocha, další dvě děti byly zraněny.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…