Válka na troskách Věcí veřejných: Okamurovský Kádner zavrhl Babákovu stranu

09.12.2013 11:32

Exposlanci Věcí veřejných Otto Chaloupka a Michal Babák založili novou stranu Republika. Projekt má už několik desítek členů a třináct krajských organizací. Poslanec David Kádner (VV) zvolený do sněmovny za hnutí Úsvit ve svém vyjádření, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, píše, že tímto krokem nedošlo k pohřbení Věcí veřejných.

Válka na troskách Věcí veřejných: Okamurovský Kádner zavrhl Babákovu stranu
Foto: red
Popisek: David Kádner

"Respektuji nově založenou stranu Republika jako každé jiné nové demokratické uskupení. Hned na začátku musím ale říci, že Michal Babák a Otto Chaloupka rozhodně nepohřbili tímto krokem VV. Věci veřejné byly, jsou a stále budou jednou z demokraticky zaběhlých stran," píše poslanec David Kádner.

Celé vyjádření Kádnera ZDE.

"Věci veřejné jsou parlamentní stranou a své zástupce mají i v Poslanecké sněmovně vzešlé z předčasných voleb," dodává politik, který kandidoval na kandidátce hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury.

Společná minulost, nikoli budoucnost

Tímto vyjádřením chce Kádner dle svých slov společně se svojí stranickou kolegyní Olgou Havlovou přesvědčit členskou základnu o tom, že i do budoucna se s Věcmi veřejnými musí počítat a že jsou připraveni kandidovat v komunálních volbách na podzim roku 2014.

"Odmítám, že VV mají cokoli společného s novým uskupením Republika. Jediné, co nás spojuje, je společná minulost, nikoliv budoucnost. Ta naše je jasná, jsme strana s historií a výhledem do budoucnosti," uzavírá David Kádner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…