Válka o ČT: Že jsem vyžranej! Xaver vytáhl VIDEO... A to budete koukat s kým!

26.02.2020 13:30

Co si o sobě vzájemně myslí člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka a moderátor XTV Luboš Xaver Veselý není žádným tajemstvím. Šarapatka nazývá Veselého „Kojzarem“ a Veselý má pro změnu na svědomí video nazvané „Špína jménem Šarapatka“. Že Xaver Veselý může být jedním z těch, kdo Šarapatku v Radě ČT nahradí, zřejmě taky na vzájemných vztazích nepřidalo. Ale Xaver Veselý nyní zveřejnil video z dob, kdy proti sobě dotyční ještě nic neměli.

Válka o ČT: Že jsem vyžranej! Xaver vytáhl VIDEO... A to budete koukat s kým!
Foto: archiv L. X. Veselého
Popisek: Moderátor a publicista Luboš Xaver Veselý

Další úder v tomto vztahu zasadil moderátor XTV. Včera na svém kanálu na YouTube zveřejnil video z dob, kdy byl Zdeněk Šarapatka ještě moderátorem. „Před mnoha lety jsem byl hostem metropolitní televize TV Brněnská 1 v pořadu Narovinu, který moderoval Zdeněk Šarapatka. Zajímavý kousek historie, co myslíte?“ popsal svůj úlovek.

Anketa

Máte rádi Zuzanu Čaputovou?

hlasovalo: 20760 lidí

„My dnes trošičku odbočíme ze světa šedé politiky do světa pestrobarevného showbyznysu, to znamená, odskočíme si na chviličku od ministrů k meteoritu českých rádií. Ty jseš meteorit českých rádií, protože hvězda, to už je pro nás novinářské klišé. Jak se probojovával číšník z Tišnova až na špičku rozhlasového moderátorství?“ ptal se Šarapatka na úvod.

Xaver se v pořadu pochlubil, že pořadem Křížový výslech na Frekvenci 1 prošli: „Oba dva prezidenti, všichni předsedové vlád, všichni ministři, většina těch zajímavých poslanců, ať už se proslavili pozitivně, nebo negativně, tu a tam nějaký europoslanec či europoslankyně, z showbyznysu až na dva důležité úplně všichni, všichni ze Superstar, všichni účastníci reality show, všichni zlatí slavíci, slavice, všichni držitelé Českých lvů.“

Video Špína jménem Šarapatka:

Anketa

Souhlasíte s přejmenováním náměstí u ambasády Ruské federace na náměstí Borise Němcova?

3%
97%
hlasovalo: 24479 lidí
„Tak je vidět, že politici přicházejí a odcházejí, zatímco čeští a dobří moderátoři zůstávají,“ hodnotil tehdy Šarapatka Xaverovy výkony. Prorocky se také zeptal, zda Xavera neláká samostatná talkshow, kde Xaver přiznal, že ho láká, ale problém s moderátory bývá, že mají každý svůj nápad, jak by měla vypadat, takže už několik nabídek odmítl. Pochválil také vysílání Brněnské 1.

Následovala dlouhá pasáž o knize Doživotí a odsouzených. „Luboš Xaver Veselý ale není ledasjaký literární lenoch, bychom mohli říct, protože nedávno, před nedávnem začala ležet na pultech českých knihkupectví tvoje nová kniha, která už je hotová a která se jmenuje ‚Jak jsem potkal hubnutí aneb můj rok s Lindou‘, je to tak? Tak se ta kniha jmenuje, o čem je?“ ptal se Šarapatka na další Veselého literární počin po vyprávění o českých věznicích. Xaver popsal, že ho kamarádka hecovala, aby pár kilo shodil, založili si stránku a nakonec to skončilo tak, že s nimi hublo až 2 000 lidí. Dodal, že sám zhubl asi o 27 kilo.

Ukázka Šarapatkova vyjadřování o Veselém:

Xaver si také postěžoval na lékaře na Homolce. „Moje vlastní zkušenost s jedním lékařem na Homolce, tuším, že se jmenoval Kalina, který mi v čekárně...“ začal Veselý a Šarapatka ho přerušil, že zdraví pana Kalinu v Nemocnici na Homolce. „Zdravíme pana Kalinu a vzkazujeme mu, že je grázl,“ přisadil si Xaver Veselý a vysvětlil proč: „Před lidma v čekárně, jsem měl nějaký stavy na omdlení, mi říkal před těmi lidmi: Co se divíte, když jste tak vyžranej?“ Dodal, že takový doktor každému vezme odvahu ptát se lékařů jak hubnout. Ale pak zmínil, že v Čechách je i dost profesionálů, kteří dobře poradí. „Tu a tam člověk narazí na vola, jako v každém oboru,“ shrnul.

Šarapatka se zeptal, zda by moderátor chtěl něčeho významného dosáhnout. „Asi ano. Neumím říct ceny a všechny věci, které by člověk mohl říct, že jsou pozlátko, já bych opravdu chtěl začít žít trošku jiným, normálním životem a chtěl bych z toho rozevlátého stárnoucího seladona, kdyby se třeba povedlo, že bych byl táta od rodiny,“ odpověděl Xaver, nevěda, že jednou se mu zachce kandidovat do Rady ČT.

Současný radní Šarapatka také pátral, jaký měl Xaver Veselý vztah s Jiřím Paroubkem. Moderátor uvedl, že proti Paroubkovi nic nemá. „Určitě to vidím maličko jinak, když čtu noviny a dělám si vlastní názor na politické věci, ale zdaleka se nedá říct, že bysme byli přátelé, to si myslím, že ne,“ uvedl, ale přiznal, že Paroubka pozval na křest své knihy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…