Válka o jižní Moravu: Michal Hašek a Babišovi lidé sobě házejí VIDEA

03.10.2016 15:08

Sociálními sítěmi a internetem se šíří videa, která mimo jiné uvádí, že krajské volby na jižní Moravě jsou velký podraz na lidi. „Skrytá koalice ANO, Strany zelených a pirátské strany si chce pro sebe zprivatizovat kraj. Nemocnice pro Babišův fond Hartenberg, tunel jako Brno pro pana Hlavenku,“ píše se například v komentářích k nim.

Válka o jižní Moravu: Michal Hašek a Babišovi lidé sobě házejí VIDEA
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Při lži byl prý například chycen lídr hnutí ANO Bohumil Šimek v pořadu Martina Veselovského na serveru DVTV.cz. Zde mimo jiné Šimek řekl, že součástí vyjednávacího týmu po volbách nesmí být za ČSSD Michal Hašek. Lídr ANO o něm mimo jiné tvrdí, že je to papaláš. Přitom pro Haška čtyři roky pracoval. Nachytán při lži byl Šimek například při slovech o volebním programu, v němž je varováno před migrační krizí. „Není to až tak důležité. Vše má svůj vývoj,“ uvedl k tématu Šimek.

Šimek zde mimo jiné i přislíbil, že nedojde k privatizaci nemocnic. I kdyby prý Babiš chtěl. „Zatloukat, i když mě chytí při lži,“ komentuje následně video jeho autor na serveru YouTube.com. Šimka zde nazývá papalášem. „Policejní papaláš lže v přímém přenosu. Nazývá přitom Haška papalášem... Školila ho Jana Mrencová, kterou vyčítá Haškovi,“ dodal s tím, že není ani jasné, z čeho a jak platí Šimek volební kampaň.

Ve stejném pořadu Martina Veselovského vystoupil rovněž lídr Strany zelených a pirátské strany Jiří Hlavenka. „Jedna z našich podmínek pro vyjednávací tým je, že nemáme nic proti sociální demokracii, ale jsme zásadně proti osobě Michala Haška,“ podotkl Hlavenka.

„Skutečná pravda je, že se tyto tři strany chtějí dostat ke korytům a cílená likvidace hejtmana Michala Haška je prostředkem k privatizaci nemocnic a k tunelu jako Brno pro pana Hlavenku,“ píše se mimo jiné v komentářích k videím.

Vysokoškolský pedagog Josef Šlerka pak dnes sdílel video hnutí ANO, které uvádí důvody, proč v krajských volbách nevolit Michala Haška. „Protože během osmi let své vlády ‚stihnul‘: jedenáctkrát lhát v přímém přenosu, tajně poslat 3,5 milionu falešné tiskové mluvčí, vybudovat nula kilometrů dálnic, 13 měsíců utajovat audit brněnského letiště a meziročně zadlužit Jihomoravský kraj o 37 % – nejvíc v České republice,“ píše hnutí. Ve videu jsou pak k vidění Haškovi voliči, kteří ironicky říkají, proč by měl být Hašek zvolen. Například kvůli cestě do Vídně, která je prý díky němu vždy dobrodružstvím.

Hašek celou předvolební kampaň nazývá špinavou. Na jeho podporu vystoupili starostové mnoha jihomoravských vesnic i společností. „Rok a půl žádáme ministerstvo životního prostředí o likvidaci živelních pohrom,“ uvedla například starostka obce Dolní Věstonice Jaroslava Rajchlová s poukazem na to, že až díky podpoře Jihomoravského kraje se vše daří řešit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …