Válka podsvětí? Po vraždě Romana Housky byl prý vykraden dům dalšího vlivného politika

19.11.2013 13:02

Nejprve vražda vlivného člena ČSSD Romana Housky a přes noc prý i vykradení domu bývalého senátora za ODS, nyní uvězněného Alexandra Nováka. To je informace, kterou ParlamentníListy.cz získaly přímo v Chomutově.

Válka podsvětí? Po vraždě Romana Housky byl prý vykraden dům dalšího vlivného politika
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Vila Alexandra Nováka v Chomutově

"Ano, prý ho vykradli," sdělil naší redakci zdroj obeznámený s chodem města. Vzhledem ke strachu, který prý nyní panuje na Ústecku, ale nechtěl říci bližší podrobnosti. Skoupí na slovo byli i policejní mluvčí.

Co nám potvrdily hned dva zdroje, vražda Romana Housky a údajné vykradení Novákovy vily by spolu mohly souviset. Oba prý společně mnoho let podnikali.

Alexandr Novák, někdejší senátor ODS, je nyní ve věznici. 14. prosince 2010 mu uložil chomutovský soud podmínku dva roky a pokutu pět miliónů korun. Novák byl uznán vinným za přijetí cca 40milionového úplatku za prodej plynárenských a energetických akcií společnosti Severočeská plynárenská a Severočeská energetika Děčín německé společností VNG-Verbundenz Gas.

Novák od té doby odmítal nastoupit do vězení s tím, že to neumožňuje jeho zdravotní stav. Koncem března 2013 chomutovský soud rozhodl, že Novákovi zdravotní stav nebrání v nástupu do vězení. 2. dubna letošního roku jej policie zadržela z obavy, že by se mohl snažit před trestem uprchnout do USA, a převezla jej do teplické věznice.

Roman Houska, člen chomutovské ČSSD, byl zavražděn v pondělí večer. Nalezen byl před svým domem. Policie na případ uvalila informační embargo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…