Válka prezidentských mluvčích. Do Ovčáčka se pustil Ladislav Špaček

14.10.2016 10:01

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se na svém facebookovém profilu zastával prezidenta Miloše Zemana, jenž se dostavil pozdě na pohřeb slovenského exprezidenta Michala Kováče. Schytal to však od bývalého mluvčího Václava Havla Ladislava Špačka. Ne však za pozdní příchod.

Válka prezidentských mluvčích. Do Ovčáčka se pustil Ladislav Špaček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hradní mluvčí a spoluautor knihy Tato země je naše Jiří Ovčáček

„Dnešek dokázal, že česká média neváhají proti panu prezidentovi používat vyslovené lži. Je třeba na to nejen pamatovat, ale neustále to připomínat. Symbolem lži se staly Lidovky.cz s titulkem, že pan prezident státní pohřeb nestihl, ačkoliv se zúčastnil několikahodinového programu v Bratislavě,“ poukázal Ovčáček. Ten pozdní prezidentův příchod na pohřeb zdůvodnil pozdním přistáním letadla v Bratislavě, a to kvůli počasí. 

Své napsal Ovčáček i ke slovům levicového extremisty Jana Cempera, jenž na svém blogu na serveru iDNES.cz zveřejnil informaci z bratislavského letiště, že všechny lety byly vyřizovány dle letištních plánů.

„Levicový extremista Cemper napíše kupu nesmyslů na svůj blog a pražská kavárna z toho má chvíle štěstí. Pražská kavárna si prostě neumí ověřovat informace, tupě věří novinářům a pak blábolí o lhaní,“ uvedl Ovčáček. Přiznal, že příjezd na Bratislavský hrad byl pozdní oproti plánu. „A to v 11:44, viz důkaz v podobě TV záznamu. Povětrnostní podmínky byly zhoršeny během letu, nikoliv při přistání. Dotazovat se tedy letiště v Bratislavě je bezpředmětné. Horší počasí neumožnilo dosáhnout plánované rychlosti. Využit byl malý stroj, nikoliv klasický Airbus,“ zmínil Ovčáček.

Do pražské kavárny se pak strefil ještě jednou. „Pražská kavárna v antizemanovském zápalu minutu po minutě pitvá cestu na státní pohřeb. Jak řekl klasik: klaunů máme málo, zato šašků hodně,“ uvedl.

Dnes ráno pak Ovčáček napsal krátký vzkaz. „Devět minut, které otřásly pražskou kavárnou,“ řekl. Když se jej jeden z facebookových uživatelů zeptal, proč prezident přišel pozdě o 45 minut oproti naplánovanému programu státního pohřbu, Ovčáček odvětil: „Pletete páté přes deváté, což mne vůbec nepřekvapuje. Kde jste sebral údaj o zpoždění 45 minut? V kávové sedlině?“

Kritiky se pak Ovčáček dočkal i ze strany exmluvčího Václava Havla Ladislava Špačka. Nikoliv však za zpoždění letu, ale za zveřejnění fotografie z pohřbu na sociální síti. „Jestliže se do toho vloží vyšší moc, povětrnostní podmínky, počasí, nebo něco takového, neporadí si s tím nikdo, ani prezident republiky, ani britská královna,“ řekl ke zpoždění Špaček. K fotografii z kostela pak řekl následující. „Chápu, že mluvčí chtěl mít dokumentární fotografii prezidenta, aby ji mohl umístit na sociální sítě. Já jsem ale stará škola, respektoval bych důstojnost obřadu a prostředí kostela sv. Martina,“ řekl k tomu Špaček s tím, že jde o prohřešek proti etiketě. 

„Od toho tam jsou oficiální fotografové a média. Mají pro ně i vyhrazený prostor,“ dodal.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…