Válka u komunistů mezi Filipem a Skálou. Předseda mluví o zrádcích a jidášských groších

03.06.2019 15:28

Josef Skála a Vojtěch Filip. Dva nesmiřitelní soupeři, kteří proti sobě stojí v KSČM. O jejich dalším sporu, do které se však zapojují i další, píší nyní Lidové noviny. Důvodem je to, že někteří straníci nemohou Skálovi odpustit to, že se před volbami „paktoval“ s hnutím SPD Tomia Okamury.

Válka u komunistů mezi Filipem a Skálou. Předseda mluví o zrádcích a jidášských groších
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Skála

Jeden z vysoce postavených členů KSČM dokonce Lidovým novinám řekl, že Skála měl k okamurovcům vynášet interní informace. A předseda Vojtěch Filip si neodpustil poznámku, že Skála svým sbližováním s hnutím SPD způsobil vlastní partaji volební ztrátu. „Ale o to zrádcům šlo,“ uvedl Filip. 

Další z dobře informovaných členů KSČM pak uvedl, že Skála má nepochybně blízké vztahy s Okamurou, volebním lídrem SPD Ivanem Davidem a také s takzvaně alternativními médii hrajícími tímto směrem. Lidové noviny v té souvislosti zmiňují internetové Svobodné rádio, kde Skála zhruba tři týdny před volbami chválil právě lídra SPD Ivana Davida. 

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

Za svá slova se pak dočkal kritiky některých straníků, kteří o něm hovořili jako o toxickém prvku, jenž má tendenci stranu rozeštvávat. Na vyloučení ze strany to však zatím nevypadá. „Zrádci, kteří ze zištných nebo jiných důvodů stranu opustili, možná měli krátkodobý prospěch. Strana tady je a zůstala a ti, co přeběhli, a za jidášský groš zradili, se pak stali bezvýznamnými,“ napsal pouze Filip v uplynulých dnech na sociální síti.

Komunisté podali také trestní oznámení na okamurovce pro pomluvu. Důvodem byly články ve stranických novinách. Ty byly rozdány přibližně do tří milionů českých schránek. 

Komunisté ve volbách neobhájili tři mandáty, ale navíc o 2 přišli – do Evropského parlamentu usedne jen Kateřina Konečná. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…