Válka v Česku? Kalousek: Mám tři revolvery! Jsem připraven na ozbrojený odpor proti vládě

31.03.2020 6:58

Ministr Lubomír Metnar (ANO) se rozhodl předložit vládě návrh, aby vláda a premiér v budoucnu získali pravomoc řídit zemi v době krize sami. Informaci přinesli reportéři Lukáš Valášek z Aktuálně.cz a Ondřej Kundra z Respektu. Na zprávu zareagoval jak předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek, který varuje, že má tři revolvery, tak i hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Válka v Česku? Kalousek: Mám tři revolvery! Jsem připraven na ozbrojený odpor proti vládě
Foto: Repro ČT24
Popisek: Miroslav Kalousek, předseda poslaneckého klubu TOP09

Návrh Lubomíra Metnara počítá s tím, že v případě neakceschopného Parlamentu by krizové rozhodování přešlo na vládu. A jak píše server Aktuálně.cz na základě dokumentů, které reportéři získali, v případě nefunkční vlády by rozhodoval jen premiér. Stav ohrožení státu nebo válečný stav by zkrátka mohla vyhlásit samotná vláda nebo premiér. Akt by nevyžadoval potvrzení Parlamentem v pevném časovém limitu. 

„Kdyby tohle chtěla vážně vláda prosadit, tak to je přesně ten okamžik, kdy v souladu s Ústavou mají občané právo postavit se na ozbrojený odpor. Pokud to vláda prosadit nechce, ať premiér okamžitě odvolá ministra Metnara,“ poznamenal k tomu poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

Kdyby tohle chtěla vážně vláda prosadit, tak to je přesně ten okamžik, kdy v souladu s Ústavou mají občané právo postavit se na ozbrojený odpor. Pokud to vláda prosadit nechce, ať premiér okamžitě odvolá ministra Metnara. https://t.co/5cQCOAVlhx

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) March 30, 2020

Anketa

Kalousek je připraven na ozbrojený odpor proti Babišově vládě. Šli byste s ním?

hlasovalo: 27623 lidí

„Jeden plukovník na Ministerstvu zdravotnictví vykřikuje, že je u nás ‚hyperdemokracie‘, druhý plukovník na Ministerstvu obrany navrhuje, jak s demokracií zatočit. Jeden nedosáhne na bezpečnostní prověrku, druhý sloužil v pohotovostním pluku SNB. Nad nimi se vznáší bývalý agent ŠtB. Není toho dost?“ zeptal se dále Kalousek.

„Když vezmu flintu a půjdu na ulici, chopíte se Vy té svojí a postavíte se vedle mě?“ zeptal se následně Kalouska diskutér. A ten odvětil: „Mám pouze tři revolvery. V takové situaci mi bude ctí stát s nimi vedle Vás. Doufám ale, že k tomu nedojde. Nicméně jsem připraven,“ zakončil.

„Kundra s Valáškem sepsali článek a Mirek Kalousek už vyhrožuje vládě ozbrojeným odporem. V úterý bude hystericky pištět celá opozice a ČST Praha a spol. budou bušit v gong. Stále stejní herci, stále stejný scénárista,“ poznamenal k tomu hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…