Vandas si zaregistroval Holešovskou výzvu. Šmejdi, říká Popelka

15.04.2012 8:16

Zakladatelé Holešovské výzvy si iniciativu nezaregistrovali jako občanské sdružení. Žádost na ministerstvo vnitra podali příliš pozdě, mezitím si "značku" přivlastnili představitelé Vandasovy Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS). Podle serveru Týden.cz není zatím jasné proč.

Vandas si zaregistroval Holešovskou výzvu. Šmejdi, říká Popelka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda DSSS Tomáš Vandas

Podle údajů ministerstva vnitra v přípravném výboru občanského sdružení Holešovská výzva, zaregistrovaného oficiálně 3. dubna, figuruje místopředseda DSSS Jiří Štěpánek. O napojení na partaj spojovanou s ultrapravicovým extremismem svědčí také fakt, že adresa sdružení je podle internetových stránek vnitra stejná jako u DSSS a její předchůdkyně, soudem zrušené Dělnické strany.

S Vandasem Popelka jednat nebude

Podle jednoho z členů vedení DSSS, který serveru Týden.cz přiznal, že za registrací Holešovské výzvy stojí vandasovci, může tahle akce straně pomoci přivést další duše. "Jde o to, aby to mělo řád. Aby se to celé nerozplizlo a neztratilo tvář. Klidně se na nás nespokojení lidé mohou obracet," řekl.

Představitelé originální Holešovské výzvy nesou trik s registrací těžce. "Šmejdi," reagoval očividně zaskočený Slávek Popelka z Nového Města na Moravě, který patří k původním signatářům nespokojenců. "Moji kolegové o registraci zažádali, ale očividně pozdě. Měli jsme spoustu práce s přípravou a distribucí letáků i plakátů. Jsme amatéři a zatím nemáme pevnou strukturu, chceme ale se stavem společnosti něco dělat," doplnil s tím, že s Vandasem jednat nebudou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…