Vánoční poselství prezidenta Zemana odvysílá Nova, ČT pouze na ČT24 a Český rozhlas

18.12.2014 13:01

Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana odvysílají Nova, která jako loni televizní přenos zajišťuje, Česká televize na stanici ČT24 a Český rozhlas. Projev lidé mohou sledovat ze záznamu v pátek 26. prosince ve 13:00. Vyplývá to z informací oslovených médií. ČT na rozdíl od předchozích let projev odvysílá jen na zpravodajské ČT24, kde jej bude tlumočit také do znakového jazyka.

Vánoční poselství prezidenta Zemana odvysílá Nova, ČT pouze na ČT24 a Český rozhlas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční ozdoba

Loni na stanici ČT1 Vánoční poselství vidělo 788.000 lidí. Sledovanost přitom zaostala za projevy předchozích prezidentů, kteří ovšem promlouvali až 1. ledna a před obrazovky ČT přilákali přes milion diváků.

„Česká televize byla připravena vyrobit a odvysílat Vánoční poselství prezidenta republiky. Před jakýmkoli jednáním ale obdržela oficiální dopis Kanceláře prezidenta republiky oznamující, že se dohodla na výrobě a odvysílání vánočního poselství s TV Nova,“ vysvětlila mluvčí České televize Alžběta Plívová.

Nova je stále nejsledovanější

Kancelář prezidenta republiky k přípravě oslovila opět Novu. Prezidentovo poselství natočí dopoledne na zámku v Lánech a nabídne je dalším provozovatelům k zařazení do programu. Televize Prima stejně jako v loňském roce Vánoční poselství na programu nemá a záznam využije ve zpravodajských pořadech. Prima loni divákům místo Zemanova poselství nabídla speciální novoroční vydání debatní Partie, kam pozvala bývalého prezidenta Václava Klause. O letošní nabídce zatím neinformovala.

Nova, která přenos nabídla i dalším médiím, je tuzemskou nejsledovanější stanicí. Například v listopadu činil její celodenní divácký podíl 24 procent, zpravodajská ČT24 měla přes čtyři procenta a ČT1 přibližně 14 procent diváků.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…