Vánoční poselství prezidenta Zemana si na České televizi pustil téměř milion lidí

27.12.2016 15:57

Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana viděl v pondělí po poledni na programech České televize téměř milion diváků. Další desítky tisíc jej sledovaly na Nově, TV Barrandov nebo na internetu. Vyplývá to z informací provozovatelů. Loni prezidentský projev vidělo v ČT, na Nově a TV Barrandov přes 1,3 milionu lidí.

Vánoční poselství prezidenta Zemana si na České televizi pustil téměř milion lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman před natáčením každoročního Vánočního poselství

Na ČT1 projev vidělo 786.000 lidí starších 15 let, na ČT24 to bylo 177.000 diváků. Celkem měl projev v ČT podíl na sledovanosti téměř 34 procent a zařadil se na šesté místo nejsledovanějších pořadů dne, píše ČTK.

Sledovanost vánočního poselství prezidenta na Zprávách Seznam.cz byla v řádu desetitisíců. „Svědčí to o tom, že ti, kteří projev chtěli sledovat, si jej našli tradičně na televizních obrazovkách. Čtenost článku, který vánoční poselství doprovázel, dosáhla čtyřnásobku sledovanosti samotného projevu. Z toho lze usoudit, že mnozí zvolí spíše text, ve kterém si najdou to, co je zajímá,“ uvedla Táňa Lálová z tiskového oddělení Seznamu.

Český rozhlas, který nedisponuje peoplemetrovým měřením, nezaznamenal v grafu poslechovosti stanic Radiožurnál a Plus během projevu prezidenta žádný výkyv.

Nejvíce diváků na ČT měla v pondělí pohádka Zázračný nos, kterou vidělo 1,841 milionu dětí a dospělých. To je více než 37 procent lidí, kteří měli v tu dobu puštěnou televizi. Podobně Česká televize bodovala s novými pohádkami na Štědrý den a na Boží hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…