Varování: Brusel zase připravuje vnucování migrantů. Utajeně. A ještě jedna zpráva o EU...

16.11.2017 14:00

Dalekosáhlé změny unijních pravidel pro žadatele o azyl se nemají dohadovat veřejně na plénu Evropského parlamentu, ale raději za zavřenými dveřmi a jen mezi několika zástupci z unijních institucí. Ve Štrasburku o tom rozhodla většina poslanců tvořená lidovci, socialisty a liberály. A hned na to zareagoval europoslanec Jan Zahradil (ODS).

Varování: Brusel zase připravuje vnucování migrantů. Utajeně. A ještě jedna zpráva o EU...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Pro žadatele o azyl nyní platí povinnost registrovat se v první evropské zemi, do které přijedou. Reforma, kterou navrhují někteří europoslanci, by ale dosavadní tzv. Dublinský systém nahradila trvalým a povinným přerozdělováním, bez jakéhokoli horního limitu.

Anketa

Na kterém trhu může dle vás nejvíce růst český export?

2%
91%
2%
1%
1%
hlasovalo: 7009 lidí

„Již několik let upozorňujeme na to, že Evropská unie nemá a nesmí mít právo nařizovat členským státům, komu na svém území udělí povolení k pobytu,“ oponuje šéf Aliance konzervativců a reformistů v Evropě Jan Zahradil. 

„Aktuální návrh jde ale přesně opačným směrem. Unijní azylová agentura má dostat úkol rozvážet žadatele po evropských státech. Kdo se bude zdráhat, má přijít o evropské fondy. Jde o tak zásadní změny, že jejich projednávání se musí odehrávat veřejně, ne skrytě mezi několika málo lidmi,“ dodal.

Na svém facebookovém profilu pak Zahradil sdílel rovněž zprávu z oběžníku. „Europarlamentní kvestoři nám v něm sdělují, že v budovách EP v Bruselu a Štrasburku už NIKDY nepoteče teplá voda. Zavřeli ji na jaře, protože se v trubkách objevila nebezpečná bakterie Legionella (žije v teplé vodě, vodním aerosolem se dostává do vzduchu a po vdechnutí způsobí pěknou paseku v dýchacích cestách). Po prozkoumání rozvodného systému zjistili, že je ve stavu, kdy z něj tu bakterii neumí s jistotou dostat. Leda by vyměnili ty rozvody komplet. To by ovšem znamenalo ty baráky na pár let zavřít,“ popsal Zahradil s tím, že došlo tedy k zavření teplé vody. 

„Nafurt. Evropské řešení,“ řekl se smíchem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…