Varování Miroslavu Kalouskovi: Toto všechno se vám může přihodit, když vyrazíte „mezi voliče“

26.12.2019 10:34

Komentátor serveru Info.cz Petr Holec si všímá nápadu předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska, jenž se domnívá, že porazit premiéra Andreje Babiše (ANO) lze jen tehdy, pokud se vyrazí mezi lidi. Stejný postup chtějí zvolit šéfové STAN, KDU-ČSL a šéfka TOP 09.

Varování Miroslavu Kalouskovi: Toto všechno se vám může přihodit, když vyrazíte „mezi voliče“
Foto: Kalousek
Popisek: Miroslav Kalousek na tiskovém brífinku před schůzí sněmovny

„Musíte se zvednout a objíždět města a vesnice a mluvit s lidmi a slyšet, že je něco trápí víc, než si myslíte,“ řekl Miroslav Kalousek serveru Novinky.cz. A právě to zaujalo Holce. „Kdybych chtěl být ironický, tak vzhledem k posledním volebním výsledkům TOP 09 i výjimečné osobní nepopularitě Kalouska řeknu, že si klidně může ušetřit čas i peníze: ‚víc, než si myslí‘, je očividně trápí právě on,“ poznamenal Holec. 

„Kalousek má samozřejmě pravdu, že nic si voliči nepamatují tak jako fyzický kontakt s politiky: podání ruky, polibek, vtip a v případě Kalouska i facku. Nejdřív o to ale voliči musejí stát a někam za vámi přijít. Lidé kdysi chodili na Havla, Klause, Zemana, Topolánka nebo Paroubka. A pak znovu zase na Babiše, Okamuru i Zemana, v tom je expremiér a prezident asi výjimka. Dnes stále chodí na Babiše, a to i na demonstracích. Tam sice žádají jeho demisi, i tak je to ale pořád stejný Babiš, kdo je sem vytáhne i o víkendu,“ dodal Holec. Podle něj je však problémem současných lídrů to, že se pro ně jen málokdo nadchne.

„Nakonec, jak se dnes chcete nadchnout nejen pro Kalouska, jehož politická trvanlivost vypršela na politickém vrcholu TOP 09, tedy když byl ministrem financí? Je to stejné jako nadchnout se pro jogurt s vypouklým víčkem, co vám pořád sedí v lednici. Nadchnout voliče naposled dokázali jen Piráti a zájem nově budí i Václav Klaus mladší. I on je podobně jako Babiš jiný, což lidi vždy přitahuje,“ dodal Holec. 

Závěrem pak přidal jednu radu. „Být opozičními politiky, zaměřím se spíše než na Babiše na Jana Čižinského, který je stále mezi lidmi, protože je na rozdíl od nich zajímá. Když totiž někdo jako on řekne, že jim chce pomoct, bývá to pomoc sobě,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…