Varování českým turistům v Tunisku: Pozor, hrozí únosy

28.06.2015 12:56

Ministerstvo zahraničí varuje po pátečním teroristickém útoku české občany v Tunisku před místy, kde je hodně lidí, včetně tržišť a barů. Připomnělo riziko únosů u hranic s Libyí a Alžírskem. Aktuální doporučení zveřejnilo ministerstvo na svém webu. Na Ministerstvu zahraničí dnes k situaci po atentátu v letovisku Súsa zasedne krizový štáb, řekla ČTK mluvčí ministerstva Michaela Lagronová. V Tunisku jsou s cestovními kancelářemi nyní zhruba 3 000 českých turistů.

Varování českým turistům v Tunisku: Pozor, hrozí únosy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Velvyslanec Tuniska Moncef Hajeri při návštěvě Hradce Králové

Ministerstvo zahraničí vyzvalo české turisty, kteří v Tunisku pobývají nebo se tam chystají odjet, k maximální obezřetnosti. „MZV doporučuje vyhýbat se místům s velkou koncentrací osob (včetně tržišť, barů a restaurací vně hotelu) a individuálnímu cestování po zemi,“ uvedl úřad.

Poblíž tuniské hranice s Alžírskem a Libyí je podle MZV velmi nestabilní bezpečnostní situace a operují zde extremistické, respektive teroristické skupiny. Turisty mohou unést nebo na ně zaútočit. Silně rizikové jsou především oblasti na západ od linie Ajn Dráhim – Džandúba – al-Káf – Kasrín – Sídí bú Zíd – Gafsa – Túzir a také oblasti na jih od linie Túzir – Kiblí – Madanín – Zarzis, uvedlo ministerstvo. „Důrazně nedoporučujeme cestovat do těchto odlehlých oblastí,“ dodalo.

Kvůli častým teroristickým aktivitám MZV taktéž nedoporučuje cesty do guvernorátů Kasrín a al-Káf s výjimkou center oblastí a hlavních přístupových cest. „I zde je ovšem doporučeno vyhnout se všem cestám, které nejsou nezbytné,“ doplnilo ministerstvo.

Pro individuální cestovatele MZV doporučuje využít registraci v dobrovolné databázi cestovatelů DROZD na webových stránkách www.mzv.cz v kapitole Cestujeme.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…