Varovná čísla: Roste počet lidí s koronavirem ve vážném stavu

29.08.2020 10:03

Minulý pátek v Česku přibylo za jediný den víc než 500 lidí nově nakažených nemocí covid-19. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) veřejnost uklidňoval, že situace je pod kontrolou, a odborníci mu většinou dali za pravdu. Problém by prý nastal až ve chvíli, kdy začnou růst počty lidí, kteří s koronavirem skončí v nemocnici, případně se tam ocitnou ve vážném stavu. A počty lidé ve vážném stavu s nemocí covid-19 se pomalu začínají zvyšovat...

Varovná čísla: Roste počet lidí s koronavirem ve vážném stavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odebraný vzorek na test Covid-19, ilustrační foto

Podle Informací ČTK počet nově nakažených lidí s nemocí covid-19 znovu překonal hranici 400 lidí a přiblížil se k 500 stům. Nejvyšší nárůst se objevil v Praze, kde v uplynulém týdnu přibylo 39 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Na Příbramsku to bylo 38.

I počet lidí, kteří musí být kvůli covidu-19 léčeni v nemocnici, se v současnosti postupně zvyšuje. Jen od minulého pátku se podle nejnovějších údajů ke čtvrtku 27. srpna počet hospitalizovaných zvýšil téměř o pětinu na 139 a počet nemocných ve vážném stavu o dvě pětiny na 32,“ uvedla ČTK.

To, že je třeba sledovat počty lidí, kteří skončí v nemocnici, případně počty nemocných ve vážném stavu, opakovaně zdůraznil např. šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek.

Hygienici v pátek hlavní město zařadili do oranžové zóny, tj. do zóny s vyšším rizikem nákazy, ale podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha to prozatím nijak výrazně neovlivní život ve městě. Prozatím není v plánu ani dřívější zavírání barů či restaurací.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …