Varuji: Bude zle, lidi se naštvou. Smazali mu video s migranty a zjistil, jak to chodí

03.12.2020 7:52

Rasismus, neziskovky a cenzura na YouTube byly obsahem rozhovoru Martiny Kociánové s youtuberem a politickým komentátorem Františkem Kubáskem. Obává se, že ho YouTube nakonec vypne. „Mění názory, takže nikdo vlastně neví, jestli náhodou neporušuje zásady komunity někomu, kdo se blbě vyspí,“ řekl. Už jedno video o migrantech mu smazali. A neziskovky je podle něho potřeba odstřihnout od peněz.

Varuji: Bude zle, lidi se naštvou. Smazali mu video s migranty a zjistil, jak to chodí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Youtuber František Kubásek

Tématem rozhovoru byl rasismus. Kubásek uvedl, že není „rasista ani s ale“. Rasismus vnímá jako fámu dnešní doby. „Kdyby lidé nebyli pořád onálepkováváni slovem rasista, řekl bych, že by rasistů ubylo o 95 procent,“ prohlásil. Doplnil, že začínal v roce 2014 a už tehdy dostal nálepek dost, např. ruského agenta nebo právě rasisty. A používá je také, protože občas je potřeba je použít, např. označení „soudruh“ nebo „sluníčko“. „Nicméně jsem toho názoru, že některé jsou předčasné a jsou často používány v diskusích, kde nemají co dělat,“ mínil.

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí

„Soudruh“ používá na levicové politiky. „Podle toho, co se mi doposud podařilo vypátrat, tak věci, které kritizuji – přehnaný ekologický alarmismus, neuvěřitelná vítací politika, a všechno toto – dělají často podobní lidé, někdy i jedna partička, která sedí na více trůnech, operuje z více pozic a dělá vícero oborů naráz,“ soudí Kubásek.

Dodal, že investigativní žurnalistika je dnes dojít až na stranu tři v internetovém vyhledávači. Varoval, že to, že se obsah objeví v několika médiích naráz, není důkaz toho, že se něco skutečně stalo, protože média zprávy přebírají jedno od druhého.

Řekl také, že má obavu, že se jako youtuber už nebude živit, protože ho platforma zakáže. „Mám takový pocit, že zrovna skupina názorových lidí mého proudu je na sociálních sítích v neustálém ohrožení, a jednou se může stát, že mě hlavní platforma YouTube vypne,“ pravil. YouTube už mu zakázal video, ve kterém srovnával pašování migrantů z Libye s italskou kuchyní slovy: „Do člunu vložíme osmahlé hlavičky podle chuti, osolíme je odpíchnutím a čekáme, až to dovaří nějaká neziskovka.“ Kubásek také kritizoval, že YouTube bere Světovou zdravotnickou organizaci jako svatý grál a maže videa, která se neshodují s jejím názorem. Což je ironické, když i WHO pak změní názor. A podle Kubáska ani mazání videí není nějak jasně dané: „Mění názory, takže nikdo vlastně neví, jestli náhodou neporušuje zásady komunity někomu, kdo se blbě vyspí.“

Řešení dle Kubáska vede přes politiku a peníze. Jednak je prý potřeba volit lidi, kteří by se s těmi, kdo řvou „rasista, rasista“ nikdy nesetkali. A v případě peněz mluvil youtuber o politicky zaměřených neziskovkách. „Kultivují diskuse, píšou do Bruselu, že chceme vítat. Píšou i jinam, že támhle někdo říkal něco rasistického nebo u soudu zastupují LGBT komunitu a odvolávají se na evropské právo. A chtějí pro lidi exemplární tresty za to, že vypouštěli světlice a zapalovali vlajku, což je případ pána z loňského roku,“ uvedl a připomenul, že tyto neziskovky mají podporu povětšinou levicově zaměřených médií. Dodal, že takové je třeba odstranit od úrodného peněžitého prsa. Nejkřiklavější příklady pak pocházejí z USA.

Kubásek má za to, že většinová skupina mlčí, ale když přijde do tuhého, tak se ozve pomocí voleb. „Většina vždy povstane, když to bude důležité, třeba ve volbách, referendech, když nějaké někde v Evropě budou. Pokud by takový obrovský tlak byl i v Evropě, tušil bych, že povstane tichá část veřejnosti, k volbám půjde více lidí, bude volit někoho, kdo to opravdu hlasitě rozdrtí. V EU je to zatím tak, že politici si vždy vezmou za svou rétoriku takzvaných xenofobů, a tím pádem znova vyhrají volby,“ tvrdil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…