Vaše argumentace je takřka zločinná! Kotrba v Partii rázně uťal výroky politologa o muslimech a Židech

04.10.2015 12:03

Odborník na bezpečnost Andor Šándor, politolog Marek Čejka a politický analytik Štěpán Kotrba v nedělní Partii FTV Prima diskutovali o uprchlické krizi, především o situaci v Sýrii, odkud prchly statisíce lidí. Pomáhat bychom měli jen ženám a dětem do 13 let. Dostalo se také na Rusko a Česko, to je podle Kotrby součástí nelegální koalice bojující v Sýrii. Došlo i na údajné muslimské spiknutí, obracení očí v sloup a „zločinnou argumentaci“.

Vaše argumentace je takřka zločinná! Kotrba v Partii rázně uťal výroky politologa o muslimech a Židech
Foto: archiv
Popisek: Mediální a politický analytik Štěpán Kotrba

Hosté se shodli na tom, že k vyřešení syrské krize je ještě daleko. „Tady do té věci razantně vstoupil Putin,“ připomněl hned na úvod Šándor. Čejka připomněl, že opozice jedná se syrským prezidentem Bašárem Asadem v zásadě už od roku 2012 a pravděpodobně ještě dlouho to potrvá. Prezident Zeman sice oznámil, že by obě strany konfliktu mohly podepsat příměří v Praze, ale nikdo z hostů nevěří, že se to stane rychle.

Kotrba byl dokonce snad nejpesimističtější. „Bašár Asad rád poskytl své vojenské základny a zpravodajské informace Rusku a ruské vojenské útoky proti radikálům jsou mnohem efektivnější, než kdy byly útoky koalice vedené USA. Američané nevěděli, kdo je onen náš zkurvysyn, jak se kdysi vyjádřil jeden americký generál,“ konstatoval Kotrba. Rusko je jediné, které postupuje legální cestou, my jsme prý součástí koalice, jež postupuje protiprávně. Rusko v tom ale určitě nezůstane samo. Kotrba věří, že do hry vstoupí Čína. Libanonský Hizballáh už poslal do oblasti vlastní bojovníky.

Šándor zdůraznil, že se napřed velmoci musejí shodnout, co vlastně chtějí. Mimo jiné to předpokládá, že Saúdská Arábie posílá obrovské peníze wahhábistům, což jsou reprezentanti větve islámu, která představuje milost k další radikalizaci. Podle Kotrby můžeme radikály porazit právě tak, že je připravíme o peníze.

„Zločinná argumentace“

Pokud jde o uprchlíky, Šándor považuje za velmi nešťastný krok německé kancléřky Angely Merkelové, která do země pozvala Syřany. A my si dnes jen těžko můžeme ověřit, kdo k nám do Evropy míří. Kotrba k tomu poznamenal, že uprchlíkům máme pomoci, ale jen za předpokladu, že se podřídí našemu způsobu života.

Čejka diváky uklidňoval, že muslimové nemají připraveno jakési celosvětové spiknutí na ovládnutí tohoto světa, jak tvrdí mnohé islámské iniciativy. „Je to podobný nesmysl, jako když se ve třicátých letech minulého století tvrdilo, že se všichni Židé ve světě spojili a hodlají ovládat svět.“ Kotrba nad slovy politologa jen obracel oči v sloup a rozzlobeně konstatoval, že je Čejkova argumentace takřka zločinná. „Jestliže tu máme uprchlíky, kteří pochodují Evropou po tisících, musíme se ptát, proč tomu tak je, a jestli to někdo organizuje, musíme se ptát, kdo a proč to dělá,“ upozornil Kotrba.

Následně pochválil ministra vnitra Milana Chovance a českou armádu za to, že v uprchlické krizi postupují rázně a odpovědně, na rozdíl od „sluníčkářů“. Kotrba skutečně použil pojem sluníčkář. Šándor dodal, že Evropská unie promrhala celé měsíce místo toho, aby řešila otázku ostrahy hranic. Rozhodně nevidí důvod k přijímání běženců z Albánie. „U ekonomických migrantů bychom si měli vybrat, koho přijmeme a koho ne,“ vyjádřil svůj názor Šándor.

Pomozme jen ženám a dětem do třinácti let

Kotrba podotkl, že ekonomičtí uprchlíci jsou vlastně všichni, kteří trvají na tom, že skončí v Německu nebo Švédsku. Humanitární pomoc si prý zaslouží jen ženy a děti do 13 let věku. Muži by měli zůstat v místě konfliktu a bojovat za svou vlast. Místo toho prchají do bezpečí. Utíkají navíc do zemí, jež ve skrytu duše nenávidí, neboť právě Západ v regionu způsobil chaos, který vidíme dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…