Vašek toho má moc, nechceme, aby se nám složil, vyjádřil se kolega Václava Moravce

20.09.2013 7:46

Moderátor politických debat v České televizi Václav Moravec tentokrát nebude vést předvolební debaty krajských lídrů. Jak už ParlamentníListy.cz informovaly, nahradí ho v této "disciplíně" Daniela Písařovicová a Jakub Železný. Novinky.cz nyní přicházejí s pozoruhodným vyjádřením dramaturga ČT Čestmíra Fraňka.

Vašek toho má moc, nechceme, aby se nám složil, vyjádřil se kolega Václava Moravce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec ve svém diskuzním pořadu

Moderátoři Událostí ČT Jakub Železný a Daniela Písařovicová dostali příležitost a budou se střídat v moderování regionálních předvolebních debat. V těchto diskusích vystřídají tradičního moderátora Václava Moravce, o kterém se předpokládalo, že debaty povede jako v minulých letech.

Moravec bude tentokrát moderovat kromě svých nedělních Otázek ještě závěrečnou Superdebatu vysílanou ve čtvrtek těsně před volbami a spolu s Marcelou Augustovou sobotní Volební studio.

Nyní ovšem dramaturg debat v ČT Čestmír Franěk přišel se zdůvodněním, proč se rozhodli ke změně moderátorů. „Vašek toho má moc, nechceme, aby se nám složil,“ řekl Právu Franěk.

Protože dosti bylo Moravce

O sledované změně moderátorů v ČT už ParlameníListy.cz informovaly a přinesly pohled mediálního experta Petra Žantovského, který nové moderátory vítá. „Já to zvolené řešení určitě vítám, minimálně v té půlce, že to nebude pan Moravec, protože dosti bylo Moravce. Už byl mnoho let ve všech debatách tohoto typu. Všichni vědí, jak se to může odehrávat, jaký to bude mít vývoj a je to velmi – řekl bych – už hodně použité zboží,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz mediální odborník.

„Jestli se osvědčí nová dvojice, těžko odhadnout, protože ani jeden z nich, pokud je mi známo, nemá s takhle rozsáhlým projektem zkušenosti. Bude to určitě zajímavé, minimálně u pana Železného, který má publicistické zkušenosti z rozsáhlejších interview, ale ne z tohoto formátu. Takže budeme zvědavi, jestli to byla správná volba. Ale rozhodně bylo správné to rozhodnutí, kdo moderovat nemá," uvedl Žantovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…