Vatikán chce prosadit zákaz potratů a to i v Česku, píše deník

23.05.2012 10:55

Katolická církev se pokouší prosadit zákaz potratů v evropské sedmadvacítce. Nikoho nejspíš nepřekvapí, že v čele této iniciativy stojí polský kardinál. Naši severní sousedé patří k jednomu z nejzbožnějších národů Evropy. Vatikánská administrativa přitom obchází ustanovení, podle něhož je tato legislativa plně v rukou jednotlivých členských států.

Vatikán chce prosadit zákaz potratů a to i v Česku, píše deník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Socha panenky Marie

Polský kardinál Stanislaw Rylko shání se svými spolupracovníky z iniciativy „Jeden z nás“ podpisy pod petici, která by mohla vyvrcholit zákazem potratů v celé EU, tedy i v Česku. Zprávu přináší dnešní Právo. Celou akci zaštiťuje vatikánská administrativa.

Potrat jako vražda

„Kampaň za sběr podpisů má název „Jeden z nás“ a organizuje ji Papežská rada pro laiky, které předsedá polský kardinál Stanislaw Rylko. Požaduje, aby „se s každým lidským životem zacházelo na stejné právní úrovni od početí“, což by potraty znemožnilo, protože by se pak dostaly na úroveň zabití nebo vraždy,“ píše deník.

Platí sice, že EU nesmí zasahovat do práva na potrat v jednotlivých státech, ale církev našla cestu, jak toto pravidlo obejít. Z unijní kuchyně totiž mohou vycházet předpisy, které ošetří zásady rovnosti a důstojnosti všech osob.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…