Vážně si někdo myslí, že lidi v energetické bídě zachrání žebračenky? Alena Vitásková rozdrtila nejčastější výmluvy politiků

Spustit čtení článku
Tato funkce je povolena jen předplatitelům typu Lepší čtení a vyšší.
08.01.2022 16:49 | Analýza

„Jestli si někdo myslí, že někdo pomůže lidem, co nemají na úhradu faktur, tím, že jim dá ‚žebračenku‘, tak to není vůbec řešení,“ pronesla v pořadu „O čem se mlčí“ Stanislava Novotného bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková. Green Deal, směřující k evropské klimatické neutralitě, podle ní předchozí vláda pod vedením Andreje Babiše (ANO) odsouhlasila, jelikož „nevěděla, co to je“. Vláda Petra Fialy (ODS), dle jejích slov, ještě může Babišovy kroky napravit.

Vážně si někdo myslí, že lidi v energetické bídě zachrání žebračenky? Alena Vitásková rozdrtila nejčastější výmluvy politiků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Vitásková

Vitásková zopakovala své dřívější názory o obnovitelných zdrojích a vzpomenula na svá stíhání, z nichž nejznámější je kauza chomutovských fotovoltaik, ve které byla nakonec rozsudkem Vrchního soudu v Olomouci z ledna 2018 pravomocně osvobozena.

„Upozornila jsem, že podpora pro obnovitelné zdroje je překompenzovaná, že je nadměrná a vyvolá vysoké ceny energií a nerovné podmínky pro ostatní energetické zdroje, popsala jsem takzvaný tunel do veřejných financí – v té době to byly solární elektrárny. A začalo se dít to, co normální člověk nedokáže pochopit… Byla jsem osm let stíhána za ‚zvlášť závažné zločiny‘, osm let jsem chodila po soudech, byla jsem dehonestována, vláčena v médiích, a to i ve veřejnoprávních… Byla jsem likvidována zaživa,“ shrnula s tím, že cílem oněch kauz podle ní bylo, aby odešla z Energetického regulačního úřadu.

Podle moderátora a někdejšího policejního prezidenta Stanislava Novotného tomu tak bylo, jelikož „organizovaný zločin prorostl do státní správy“. „To je zcela evidentní,“ tvrdí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Režisér Strach varoval Ferjenčíka. Marně. Další VIDEO vypuštěno. Je tu bouře

19:31 Režisér Strach varoval Ferjenčíka. Marně. Další VIDEO vypuštěno. Je tu bouře

Pro mnohé jsem se stal symbolem neúspěchu. Proto ta stylizace do Ježíše. Pirát Mikuláš Ferjenčík nem…