Vážné téma střelby v Brodě: K Jílkové dorazí i zastánce majitelů zbraní

02.04.2015 19:44

V pořadu České televize Máte slovo moderátorky Michaely Jílkové se bude dnes od půl desáté řešit otřesný případ střelce v Uherském Brodě. Dorazí i zástupce Sdružení pro ochranu práv majitelů zbraní. Pomohla by přísnější regulace v držení zbraní k předcházení podobným tragédiím?

Vážné téma střelby v Brodě: K Jílkové dorazí i zastánce majitelů zbraní
Foto: vlada.cz
Popisek: Premiér Sobotka uctil památku obětí v Uherském Brodě

Krátce po děsivé střelbě v restauraci v Uherském Brodě prohlásil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), že je možná mezi lidmi příliš mnoho zbraní, je to něco přes 700 tisíc. Změnami by mohly projít např. zdravotní testy u žadatelů lékařských prohlídek. Samotným držitelům zbraní se jakákoli regulace příliš nelíbí, naše pravidla jsou podle jejich názoru přísná už tak dost a lidem, kteří si umanou, že budou střílet po spoluobčanech, jen máloco zabrání, aby si pořídili zbraň načerno.

Debatovat o těchto návrzích budou předseda ústavně právního výboru Jeroným Tejc (ČSSD), psychiatrička Džamila Stehlíková, prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek, zástupce Sdružení pro ochranu práv majitelů zbraní David Karásek a další.

Pořad můžete sledovat na ČT1 od 21:25.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…