Vážné varování hackerů: Teroristé plánují v neděli velké útoky v hlavních městech Evropy, USA i jinde

21.11.2015 22:06

Radikálové z organizace Islámský stát (IS) údajně na neděli plánují několik velkých teroristických útoků po celém světě. Podle serveru listu International Business Times před tím dnes varovalo aktivistické hnutí Anonymous. Terčem atentátů se má znovu stát Paříž a dále některá místa v Itálii, Indonésii, Libanonu i Spojených státech.

Vážné varování hackerů: Teroristé plánují v neděli velké útoky v hlavních městech Evropy, USA i jinde
Foto: Forbes.com
Popisek: Vlajka hnutí Anonymous

Hnutí Anonymous je mezinárodní sítí počítačových hackerů a aktivistů, které podniká kybernetické útoky jménem obrany svobodného internetu. V reakci na pařížské atentáty z 13. listopadu, při kterých zahynulo 130 lidí, vyhlásili aktivisté IS válku na internetu. V úterý oznámili, že napadli už 5500 účtů na Twitteru, které patří právě islamistům napojeným na IS.

V rámci své činnosti proti radikálním islamistům údajně Anonymous shromáždili data, která vypovídají o útocích chystaných na neděli. V Evropě by se cílem teroristických útoků měly stát veřejné akce v Paříži, Římě a Miláně, další atentáty by se mohly podle Anonymous odehrát v Indonésii a Libanonu. Ve Spojených státech je prý teroristickým útokem ohrožena Atlanta.

"Cílem je zajistit, aby se celý svět nebo alespoň lidé, kteří se na tyto akce chystají, dozvěděli, že se objevily hrozby a že existuje možnost útoku. Dalším cílem je, aby DAIŠ věděl, že svět ví, a zrušil útoky," uvedl Anonymous. DAIŠ, v anglickém přepisu Daesh, je zkratka používaná pro IS v arabském světě.

Hnutí údajně informovalo o hrozícím nebezpečí příslušné úřady, které ale prý nejednaly, a proto se Anonymous rozhodl informace zveřejnit. Důkazy o ohrožení zástupci hnutí prý předali britským zpravodajcům z MI5, americkým službám CIA a FBI a australské vládě.

Terčem kybernetických útoků hnutí Anonymous se v minulosti staly webové stránky nadnárodních společností, justice či vládních orgánů v řadě zemí. V České republice kdysi hnutí napadlo portály politických stran a pozměnilo i stránky Ochranného svazu autorského (OSA).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…