Vážně z USA: Šel za plentu a hlasoval. A ještě hlasoval. A znovu hlasoval

11.11.2020 14:02

Jedním ze států, o kterém prezident Donald Trump tvrdí, že v něm docházelo k podvodům, je Pensylvánie. Konkrétně v jeho největším městě, Filadelfii. Že by se jeho podezření nemělo brát na lehkou váhu tvrdí i bývalý soudce Ken Starr. K volebnímu podvodu se totiž někdo přiznal ještě letos. A historie města je v tomto ohledu barvitá.

Vážně z USA: Šel za plentu a hlasoval. A ještě hlasoval. A znovu hlasoval
Foto: Repro Youtube
Popisek: Fronta na volby v USA

Na volební podvody ve Filadelfii upozornil ve vysílání televize Fox bývalý soudce Ken Starr. „Filadelfie má skutečně smutnou historii volebních podvodů táhnoucí se přes sto let. Teď to nejsou jen prohlášení, to jsou fakta. A fakta jsou taková, že i tenhle rok byl někdo usvědčen z volebního podvodu. Bývalý předseda senátu státu Pensylvánie šel do vězení za volební podvod ve Filadelfii,“ uvedl Starr a dodal, že pokud je vzneseno obvinění, že při volbách došlo k podvodům, mělo by to být bráno vážně. Podle něho se tyto volby mohou zapsat jako volby, kde bude zpochybňován výsledek právě pro nedostatek důslednosti.

Anketa

Bude Petr Fiala po volbách premiérem?

14%
86%
hlasovalo: 62994 lidí

Stanice Fox News následně dohledala, o které případy se jedná. V květnu tohoto roku se 73letý Domenick J. Demuro, který u voleb sloužil jako volební komisař, přiznal, že bral úplatky za to, aby do hlasování přidal volební lístky pro jednoho z kandidátů a aby následně podpisem stvrdil, že volby proběhly v pořádku. Šlo o vnitrostranické primárky v letech 2014, 2015 a 2016. Demuro se dále přiznal, že mu jeden z politických poradců platil za to, aby pro jeho kandidáta přidával hlasy v komunálních, státních i federálních volbách. Podle státního zástupce Demuro hlasy přidával tak, že se jednoduše postavil za plentu a „hlasoval pořád dokola, když si myslel, že ho nikdo neviděl“.

Z podplácení Demura byl obviněn bývalý kongresman demokratů z Filadelfie, Michael „Ozzie“ Myers. Ten byl z Kongresu vyloučen, když byl nachytán, jak bere úplatky od agentů FBI převlečených za arabské šejky. Za tuto aféru si odseděl rok ve vězení.

Dodejme, že historie korupce ve Filadelfii je barvitá. Město dokonce zrušilo soud pro dopravní přestupky, když sedm z devíti soudců bylo usvědčeno, že přijímali úplatky, případně zahlazovali dopravní přestupky ze známosti. To nebylo zdaleka to jediné, co odsouzení soudci prováděli. Jeden z nich byl odvolán, protože na mobilu ukazoval jedné zaměstnankyni svůj penis, další zase vyvedl 230 tisíc dolarů z neziskovky, které měly být použity na obnovu místího parku.

Vězení se nevyhnulo ani první muslimské poslankyni v Pensylvánii, Movitě Johnson-Harrellové. Ve vězení strávila tři měsíce za to, že ukradla 500 000 dolarů z neziskovky, kterou sama založila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…