Ve Francii odhalili tajnou islámskou školu. Říkala si "Škola malých včelek", dětem tam tloukli do hlavy Korán

02.09.2016 10:34

Server francouzského deníku Le Parisien přinesl informace o nelegální islámské škole ve Francii, kde se asi čtyři desítky žáků vzdělávaly v otázkách víry. Ve škole nazývané "Škola malých včelek" četli Korán. Úřady mají podezření, že zde docházelo k islámské radikalizaci snadno zmanipulovatelných dětí. Nelegální škola se nacházela v prvním patře mešity v obci Villiers-sur-Marne.

Ve Francii odhalili tajnou islámskou školu. Říkala si "Škola malých včelek", dětem tam tloukli do hlavy Korán
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Ve francouzské obci Villiers-sur-Marne se do centra pozornosti vyšetřovatelů dostala místní mešita. Prověřují ji pro podezření z porušení několika zákonů, např. nelegální zaměstnávání nebo vedení nelegální školy. V té se mělo vzdělávat na 40 dětí, a to především četbou Koránu. Policie zadržela tři lidi včetně zdejšího imáma. Ten byl později propuštěn. Dvě další osoby však nikoli.

Celý text ve francouzštině najdete zde

Během policejní prohlídky byly objeveny učebnice, učební pomůcky a knihy v arabštině. Vzdělávání probíhalo od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. „Za dva až tři roky vzdělávání se počet vyučovacích hodin postupně navyšoval na žádost rodičů. Nebylo to ale celé jen o Koránu,“ prozradila tajemnice asociace, která mešitu provozuje. Děti se prý učily francouzštinu, zeměpis, matematiku či dějepis, a to i formou korespondenčních kurzů. Provozovatelé školy si také kladou otázku, proč došlo k zásahu úřadů právě teď, když vzdělávání funguje už několik let.

Mešita podle všeho pronajímala jednu místnost na vzdělávání, aby měla více peněz. K zátahu úřadu proti škole došlo ve spolupráci s představiteli mešity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…