Ve Francii se to povedlo, tak teď u nás! Kolem akcí proti Babišovi a Zemanovi začíná být dusno

08.05.2017 6:51

Protesty proti ministru financí Andreji Babišovi (ANO) a prezidentu Miloši Zemanovi plánují na středu aktivisté hned ve čtyřech městech České republiky. Jde o akci „Proč? Proto!“, která se původně měla konat v Praze.

Ve Francii se to povedlo, tak teď u nás! Kolem akcí proti Babišovi a Zemanovi začíná být dusno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Jak uvedl například Deník.cz, v Českých Budějovicích akci plánuje skupinka studentů v čele s Karolínou Lukáškovou a Štěpánem Sukdolem. Svolávají všechny občany na 18. hodinu na náměstí Přemysla Otakara II. Kromě kritiky Babiše chtějí vyjádřit také nesouhlas s prezidentem Milošem Zemanem. Oba politici si prý dělají z Česka gubernii. „Proč? Proto! Kdo lže, ten krade, nemá sedět na ministerstvu nebo na Hradě,“ zní motto akce. 

„V kterékoliv civilizované zemi je běžné, že politik, kterému je prokázána lež, okamžitě odstupuje. U nás má ještě tu drzost ptát se ‚Proč?“! Můžeme to nechat být, ale další šance už nebude.
Tím, že přijdeme, dáme najevo, že nám není jedno, že se Andrej Babiš chová, jako kdyby Česká republika byla součástí holdingu. Na standartě pořád ještě není nápis prachy vítězí,“ poznamenávají pořadatelé.

„Je naší občanskou povinností vyjádřit svůj postoj k momentální politické situaci,“ řekl Sukdol. V Českých Budějovicích se proti Babišovi protestovalo již v sobotu, když se na Zlatém mostě objevil „ukřižovaný Andrej Babiš“. 

Původní text ZDE

Kromě toho jsou protesty plánovány také na pražské Václavské náměstí, olomoucké Žerotínovo náměstí, liberecké Šaldovo náměstí a brněnské náměstí Svobody. „Pražský majdan, petice za odstranění pana prezidenta nebo Peszynski, který se, jak napsal, ‚strašně ožere, až Zeman chcípne‘. To vše mají za sebou pořadatelé středečních manifestací na podporu B. Sobotky. Snaží se přitom obelhávat občany, když výše zmíněné na FB a na plakátech zamlčují. Je to podvod!“ napsal k demonstracím hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

„Nařčení z podvodu od někoho, kdo už několik let hledá neexistující článek, aby se nemusel omlouvat, je roztomilé. Děkuji za propagaci a ujišťuji, že to myslíme vážně a rozhodně nebudeme jen vlevo dole!“ zareagovala na Ovčáčkův vzkaz na Facebooku jedna z organizátorek pražské akce Šárka Fialová.

„Ve Francii se to povedlo, teď se to musí provést u nás. Ten paranoidní alkoholik a slovenský gauner patří oba na smetiště dějin. Doufám, že se to smetiště nachází na Pankráci,“ podpořil pak demonstraci jeden z uživatelů, Vlastimil Tvrzský. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…