Ve Francii skončila v nemocnici židovská dívka, napadli ji spolužáci. Na dům jí pak napsali „Ať žije Palestina“

08.10.2017 17:05

Desetiletá židovská dívka skončila po útoku spolužáků v nemocnici. Dům její rodiny v Paříži pak byl přestříkán rasistickými graffiti. O případu informuje server Echo24.cz na základě informací serveru The Jerusalem Post. Ten hovoří o novém antisemitismu.

Ve Francii skončila v nemocnici židovská dívka, napadli ji spolužáci. Na dům jí pak napsali „Ať žije Palestina“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Průčelí synagogy

K incidentu se školačkou mělo dojít v úterý, rasistická hesla na fasádě se objevila zřejmě o den později. Mladá dívka policii následně uvedla, že útoky proti ní nejsou ojedinělé. Z jednoho útoku se dokonce zotavovala deset dní, neboť skončla v nemocnici s ranami v oblasti břicha a žeber.

Nápis na zdi domu „Do prdele s židy, smrt židům, ať žije Palestina“ pak měl dívku i její blízké zastrašit. Dříve se rodina podle serveru setkala i s lístkem „Alláhu Akbar“. Nechyběla ani kulka z útočné pušky. 

Původní text ZDE.

Dívka bude nyní přeřazena do jiné školy, rodina se pak chce z lokality odstěhovat. Národní úřad pro ostražitost proti antisemitismu pak všechny tyto incidenty označuje jako projev nového antisemitismu. Původci prý používají k ospravedlnění svých činů namířených proti židům spor mezi Izraelem a Palestinou. 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …