Ve Šluknově se protestuje proti vládě. Demonstraci svolali starostové

19.07.2012 17:53

Demonstraci svolali starostové ze Šluknovského výběžku, protestuje na ní kolem 200 lidí. Vadí jim přístup vlády k řešení sociálních problémů v této oblasti.

Ve Šluknově se protestuje proti vládě. Demonstraci svolali starostové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stop vládě!

V zámeckém parku ve Šluknově se sešlo patnáct starostů, pod nimi je přibližně 200 demonstrantů. Na akci se zašlo podívat i několik Romů. Vše ale zatím probíhá v klidu a nedochází k nepokojům.

Starostové se obávají, že opět může dojít ke konfliktům, stejně jako loni. Tentokrát by mohla rozbuškou být ulice Kovářská ve Varnsdorfu, kam jsou už déle sestěhováváni sociálně slabší obyvatelé. "Tyto třecí plochy nesnášenlivosti ovlivňují život v celém městě, což je nepříjemné," uvedl na protestu varnsdorfský starosta Martin Louka.

Současně probíhá ještě jeden, menší protest u romského sídliště. Pořádá ho sdružení Konexe spolu s jeho šéfem Miroslavem Brožem. Protest je zaměřen proti kriminalitě a rasismu politiků. "Jejich demonstrace je ohlášená proti kriminalitě. Pro spoustu lidí tady se to rovná protiromská. Bohužel je to i předvolební populismus. A ten protiromský vynáší na výsluní," uvedl Brož na adresu starostů pro MF Dnes.

U vjezdu do Šluknova jsou zatím policejní hlídky a kontrolují řidiče. Městem také procházejí strážníci, kteří kontrolují situaci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…