Ve Středozemním moři se utopila stovka uprchlíků, píše britský server

14.01.2017 18:45

Server britského deníku The Independent přináší informace o neštěstí na Středozemním moři. Jen den poté, co se podařilo zachránit na 550 běženců ve vodách mezi Libyí a Itálií, se v chladných vodách utopilo na 100 lidí.

Ve Středozemním moři se utopila stovka uprchlíků, píše britský server
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Středozemní moře je v zimních měsících velmi neklidné a nebezpečné. A přece nedokáže stovky běženců odradit od cesty ze severní Afriky do Itálie. Včera se podařilo zachránit na 550 lidí, ale dnes další stovka uprchlíků zahynula v chladných vodách. Italská pobřežní stráž se znovu vydala na cestu a snažila se zachránit co nejvíce lidí. Jenže ze 110 lidí, kteří byli na palubě vratkého člunu, se zatím podařilo zachránit jen čtyři. Pokud se nepodaří najít další přeživší, konečné číslo nakonec vzroste na 106.

Celý článek v angličtině najdete zde

Ačkoli rok 2017 teprve začal, až do sobotního neštěstí v rozbouřených vlnách zahynulo na 122 lidí. Pokud se nepodaří běžence přesvědčit, aby přestali věřit pašerákům, kterým je lhostejno, zda jejich klienti přežijí, počty mrtvých budou i nadále růst. Pašerákům stačí, když jim uprchlíci zaplatí, než nasednou na loď. Co s nimi bude potom, to už je zločincům lhostejné.

V roce 2016 ve Středozemním moři utonulo na 5000 lidí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…