Ve Velké Británii zkontrolovali 2028 uprchlických "dětí" a zjistili něco moc znepokojivého

01.01.2017 14:40

Skoro každý čtvrtý zkontrolovaný migrant mířící do Velké Británie lhal o svém věku, píše server britského deníku Daily Mail. Ze 2028 zkontrolovaných migrantů lhalo o svém věku 465 uprchlíků.

Ve Velké Británii zkontrolovali 2028 uprchlických "dětí" a zjistili něco moc znepokojivého
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Před několika týdny byl srovnán se zemí nelegální tábor migrantů v severní Francii v Calais zvaný Džungle. Velká Británie přislíbila, že příjme několik uprchlických dětí, které Evropou putují bez rodičů. Dětské migranty ostrovní království přijímalo i v minulých letech. Mnozí migranti však lžou o svém věku, aby se na ostrov dostali a získali výhody plynoucí ze sociálního systému.

Sociální pracovníci, kteří u uprchlíků věk testují, zjistili, že uprchlíky-lháře lze nalézt v různých koutech země. Mezi lety 2013 až 2014 a 2015 až 2016 bylo prověřeno na 2028 migrantů, kteří o sobě tvrdili, že jim je teprve sedmnáct. U 465 z nich bylo prokazatelně zjištěno, že lhali o svém věku. Někteří ve skutečnosti zanedlouho oslaví třicáté narozeniny. Tito lháři přitom mohli způsobit obrovské problémy, pokud by se ocitli v pečovatelských zařízeních nebo u rodin. V posledních letech počet mladistvých žadatelů o azyl v Británii významně narostl. V roce 2012 jich podle britské vlády bylo asi 1125, zatímco v roce 2016 to bylo už 3253.

Britský konzervativní politik David Davies proto znovu volá po zubních kontrolách pro migranty, kteří o sobě sice tvrdí, že jim ještě nebylo osmnáct, ale už na první pohled jsou starší. Zákonodárce si v minulostri za svá slova vysloužil kritiku, ale odmítl se omluvit. V tuto chvíli zveřejněné údaje mu prý dávají za pravdu a migranti by podle jeho názoru měli procházet zubními testy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…