Ve sněmovně dnes proběhne další kolo bitvy Babiše s Kalouskem. O EET

22.01.2016 6:01

Poslanci budou dnes pokračovat v debatě nad schvalováním kontroverzní elektronické evidence tržeb. V souvislosti se snahou pravicové opozice přijetí vládního návrhu zákona zabránit se opět neočekává, že by o něm hlasovali.

Ve sněmovně dnes proběhne další kolo bitvy Babiše s Kalouskem. O EET
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek hovoří ve sněmovně

Diskuse bude pokračovat na mimořádné schůzi čtvrtý jednací den. Předpokládá se podobný scénář, jaký skýtaly tři předchozí. V nich se Sněmovna k rozhodnutí celkově po více než 13 hodinách jednání nedostala. Na vystoupení navíc stále čeká dvacítka poslanců, která se do debaty řádně přihlásila.

Vláda si od elektronické evidence tržeb slibuje omezení šedé ekonomiky a tím i narovnání podnikatelského prostředí a vyšší výběr daní. Pravice naopak tvrdí, že evidence zničí hlavně drobné živnostníky, kterým ztíží práci a zvýší výdaje. Varuje také před možným zneužitím získaných dat.

TOP 09 i ODS ohlásily, že budou postupovat tak, aby Sněmovna zákon nikdy neschválila. Koaliční zástupci avizovali, že dolní komora by měla rozhodnout ještě v lednu. Nyní od záměru silovějšího řešení patrně ustupují. Důvodem by mohly být obavy, že by koalice narazila u Ústavního soudu, pokud by se na něj opoziční pravice obrátila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…