Ve sněmovně jsou zloději, říkal Babiš, ale jména nedodal. Možná jsou kolem něj v ANO, spekuluje topkař Farský

31.10.2015 14:43

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) ze sebe různá tvrzení chrlí téměř jako sopka. Před volbami tvrdil, že jako politik bude schopen státu ušetřit stovky miliard korun. O jiných politicích často říká, že lžou, a média nejednou obvinil, že na něho útočí. Poslanec Jan Farský se ovšem domnívá, že by měl ministr Babiš svá obvinění rozvést, nebo se omluvit za šíření nepravdivých informací. Jinak může dojít i k ohrožení české demokracie.

Ve sněmovně jsou zloději, říkal Babiš, ale jména nedodal. Možná jsou kolem něj v ANO, spekuluje topkař Farský
Foto: TOP09
Popisek: Poslanec Jan Farský

V jednom z rozhovorů s novináři ministr Andrej Babiš (ANO) konstatoval, že ve sněmovně najdeme čtyři až pět zlodějů. To jsou silná slova, nad nimiž nelze jen tak mávnout rukou, pokud se počítáme mezi stoupence demokracie a práva. Myslí si to poslanec Jan Farský (STAN), jenž ministra Babiše vyzval, aby blíže nespecifikované zloděje vyjmenoval. Babiš ho odbyl s tím, že se bojí, aby konkrétnější odpověď zase někdo nepoužil proti předsedovi ANO, ministru financí a majiteli Agrofertu.

„Jsem zmaten. Mám to snad chápat jako přiznání? Nebo myslel těmi zloději své nejbližší spolupracovníky? Nebo je odpověď ta nejjednodušší a místopředseda vlády zase jen ‚plácá‘, jak sám v jiném případě omlouvá své výroky? Na doplňkovou otázku odpověděl, že je nebude jmenovat, protože by se to obrátilo proti němu. Má opravdu takovou nedůvěru v český právní řád, nebo jsou to pouhé mimikry, které mají ve společnosti dále podkopávat důvěru k veřejným institucím? Anebo snad mají tyto výroky jen lovit v kalných vodách sympatie voličů?“ ptá se Farský na blogu Aktuálně.cz.

Farský ale dále trvá na odpovědi nebo omluvě ministra. Pokud se totiž dostáváme do časů, kde politici beztrestně využívají pomluvy a domněnky v politickém boji, blíží se konec klasické české demokracie. V zájmu její obrany je Farský připraven žádat sněmovnu, aby Babiše k omluvě vyzvala, jestliže k ním sám nepřikročí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…