Ve sračkách. Zm*di. Kabát pohrozil vrácením Českého slavíka a dějí se další věci. Už je to ostré

28.11.2017 13:30

Situace kolem ankety Český slavík nabírá na obrátkách. A atmosféra houstne. Generální partner ankety, Karlovarské minerální vody, se dokonce distancuje od postupu organizátorů při sčítání hlasů a zvažují odchod ze soutěže.

Ve sračkách. Zm*di. Kabát pohrozil vrácením Českého slavíka a dějí se další věci. Už je to ostré
Foto: ANO
Popisek: Skupina Kabát

Celou situaci odstartoval fakt, že pořádající agentura Musica Bohemica den po slavnostním předání ocenění oznámila, že kapele Ortel bylo započítáno jen tolik bodů, kolik měla v loňském roce. Důvod? Porušení pravidel. Pořadatel totiž při analýze hlasování dospěl k závěru, že kapela i lídr Ortel dostali podporu nad rámec pravidel fair play. 

„Porušení fair play spatřuje organizátor především v obsahu široce sdíleného profilu Tomáš Ortel Českým slavíkem 2017. Vyzývá se zde k zapojení do organizované akce, aby se stal zlatým slavíkem. Tedy nikoli, aby lidé posílali hlasy podle svého skutečného názoru, ale aby se hlasující zapojili do akce za určitým cílem a získávali pro něj další osoby a fankluby,“ zdůvodnili své rozhodnutí lidé z pořádající agentury. 

Anketa

ČSSD plánuje zrušit kvóty pro ženy na svých kandidátkách. Je to dobře?

8%
2%
hlasovalo: 6840 lidí

V reakci na to dnes server Blesk.cz napsal, že kapela Kabát, která soutěž v kategorii kapel vyhrála, zřejmě vrátí svoje ocenění. 

„Jsme přinejmenším překvapeni a neměli jsme do včerejšího poledne sebemenší indicii, že by mohl existovat podobný problém. S nepředstíranou radostí jsme v sobotu večer převzali ceny za první místo v kategorii SKUPINA ROKU, a teď se nemůžeme zbavit dojmu, že jsme se stali součástí hry, kterou nechceme hrát,“ napsala kapela ve svém prohlášení. A frontman skupiny Pepa Vojtek dodal právě pro Blesk.cz, že na vyjádření pořádající agentury skupina počká do dnešní 19. hodiny. Pokud vyjádření nedostanou, jsou připraveni Slavíky vrátit. 

„Nebudeme součástí manipulace. Nechceme hrát tuhle nefér hru. Není to ovšem nic proti poslaných hlasům od našich fanoušků. Těch si samozřejmě moc vážíme,“ uvedl Vojtek pro Blesk.cz.

Původní text ZDE

A nejsou sami, kým cloumá vztek. Od soutěže a způsobu sčítání hlasů se distancují také Karlovarské minerální vody, které jsou generálním partnerem soutěže. „Mattonka chce opustit Slavíky, což není absolutně divu, jelikož po tom, co předvedli s Řezníkem a Ortelem, je tahle soutěž v takových sračkách, že důstojně konkuruje i Miss,“ napsala v reakci na to například novinářka serveru Expres.cz Barbora Koukalová. Reaguje tak i na kauzu z roku 2013, kdy byl jako Hvězda internetu hlasováním vynesen raper Řezník, jehož však pak organizátoři, když zjistili, co je jeho doménou, z hlasování vyřadili. 
Zmíněný umělec, považovaný mnohými za sprosťáka, ostatně odmítl sledovat letošní živý přenos. „Je to už desetiletí vyčpělá soutěž. Přehlídka zm*dů, řekl bych! Michal David, který kvůli mně vracel slavíky, už tam zase nadšeně mlátil do vyplých kláves,“ vyjádřil se.

Současná kauza pronikla i do politiky, když se k celé věci ve svém usnesení vyjádřilo hnutí SPD Tomia Okamury. „SPD považuje manipulaci s hlasy v anketě Zlatý slavík za hanebný a nízký pokus s cílem poškodit skupinu Ortel. SPD není soudcem ani nekritickým fanouškem produkce skupiny Ortel, ale postup organizátorů je hanbou celé ankety. Jde o zřejmý pokus o normalizační cenzuru v oblasti populární hudby. Je zajímavé mlčení takzvaných uměleckých elit, které na povel hlásají obranu demokracie a svobody. Ukazuje se faleš těchto lidí. Letošní ročník Zlatého slavíka je důkazem nastupující normalizace a cenzury v kultuře,“ napsalo hnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…