Ve středních Čechách našli v kamionu dva uprchlíky ve věku 15 a 20 let. Z Afghánistánu

04.09.2018 16:00

V Horních Počaplech na Mělnicku čekal na vykládku kamion plný zboží. Když došlo na věc, ukázalo se, že mimo zboží jsou ve voze ještě dva černí pasažéři. Obrazně řečeno. Šlo o uprchlíky z Afghánistánu ve věku 15 a 20 let.

Ve středních Čechách našli v kamionu dva uprchlíky ve věku 15 a 20 let. Z Afghánistánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Server Týdeník policie přinesl informace o tom, že v kamionu, který měl vyložit zboží ve středních Čechách, cestovali také dva uprchlíci z Afghánistánu ve věku 15 a 20 let. Přivolaní policisté se o běžence postarali. Do kamionu se prý dostali v Makedonii.

„Mladší z nich byl předán pracovníkům OSPOD a skončil v ústavu. Starší z nich byl zajištěn a skončil v zařízení pro zajištění cizinců. Kriminalistický technik na místě zajistil potřebné stopy. Policisté ještě prohledali kamion, aby vyloučili, že se v něm nacházejí další osoby. Žádné další lidi v něm nenalezli. Případem se policisté i nadále zabývají,“ napsal server.

Afghánci však představují jen zlomek migrantů, kteří míří do Česka. O život v Česku stojí v poslední době především Ukrajinci, na což opakovaně upozorňuje Ministerstvo vnitra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…