Ve východní Libyi zahynuly při atentátech desítky lidí

20.02.2015 12:47

Při atentátech na východě Libye dnes přišlo o život přes 30 lidí. Televizní stanici Al-Arabíja to řekl předseda libyjského parlamentu Akila Sálih Ísá. Informuje o tom ČTK.

Ve východní Libyi zahynuly při atentátech desítky lidí
Foto: ČTK/AP AP
Popisek: Libyjský povstalec po dobytí sídla Muammara Kaddáfího v centru Tripolisu

Podle prvních zpráv šlo o sebevražednou akci, při níž byly použity tři automobily. Dějištěm útoku je Al-Kubba ležící mezi městy Darná a Bajdá. Atentátníci zaútočili na tamní benzinovou pumpu a policejní velitelství.

Ve východní Libyi působí kromě místních milic také radikálové hlásící se k organizaci Islámský stát. Právě na jejich pozice a objekty mířila tento týden egyptská letadla, která Káhira vyslala v odvetě za zavraždění egyptských koptů.

Mezinárodně uznávaný libyjský parlament sídlí stejně jako vláda ve východolibyjském Tobrúku, protože původní parlament a kabinet odmítly po loňských volbách odstoupit a sídlo mají v Tripolisu.

reklama

autor: bra, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…