Véčkaři se pohádali a do voleb nejdou. Exposlanec Chaloupka o rozkolu ve straně

03.09.2013 15:37

Vít Bárta rozložil Věci veřejné, plánuje prý kandidovat za Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Naznačil to v rozhovoru pro server Lidovky.cz „rozpuštěný“ poslanec Věcí veřejných Otto Chaloupka. Ten také uvedl, že se véčkaři pohádali a jako strana prý kandidovat nebudou.

Véčkaři se pohádali a do voleb nejdou. Exposlanec Chaloupka o rozkolu ve straně
Foto: hns
Popisek: Poslanec za VV Otto Chaloupka, koláž

Věci veřejné mají v předčasných volbách spolupracovat s hnutím Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Podle Otty Chaloupky ale nejde o férovou spolupráci, protože na kandidátkách hnutí se má objevit jen několik véčkařů. On sám přitom dostal nabídku kandidovat na jižní Moravě. Tu ale podle svých slov v rozhovoru pro Lidovky.cz odmítl, když zjistil, že nepůjde o rovnocennou spolupráci.

VV do voleb nepůjdou

Na dotaz, zda je kandidatura Věcí veřejných proto vyloučena, Chaloupka nakonec odpověděl: „Tak já vám řeknu, jak to je. VV do voleb nepůjdou. My jsme se tak úplně strašně neshodli na tom, že musíme jít s Tomiem Okamurou v takovémto počtu za takovýchto podmínek. Ano, měli jsme jít s Okamurou, s Míšou Babákem jsme objeli celou republiku, měli jsme souhlas od mnoha lidí, mluvili jsme s členy krajských rad. Ale mělo jít o spolupráci s Tomiem Okamurou jen za rovných podmínek. To jsem byl schopný odsouhlasit také, pokud by šlo o společnou kandidátku těchto dvou stran. Tak to ale nebude. Takže včera jsme se na grémiu nepohodli, část místopředsedů rezignovala na svou funkci, a odsouhlasilo se, že se jde do voleb s panem Okamurou v tom formátu, že za jeho Úsvit bude kandidovat jen pár našich lidí,“ řekl Lidovkám.cz Chaloupka.

A co Bárta, Klasnová nebo John?

Poté naznačil, že by mohl za Okamurovo hnutí kandidovat předseda Věcí veřejných Vít Bárta. Chaloupka však vyloučil spolupráci Bártovy manželky Kateřiny Klasnové a také bývalého předsedy strany a exministra vnitra Radka Johna. „Ne, určitě ne. Kačenka ne. Kačenka je véčkařka. Pan John určitě také ne. Ovšem poslouchejte. Po včerejšku už budu věřit čemukoli. Opravdu, po včerejšku už nemůžu říct ano, ne a už určitě nemůžu k jednotlivým jménům říct určitě ne nebo určitě ano. Ale Chaloupka určitě ne. Na milion procent ne. Za nic ostatního už opravdu neručím, “ uzavřel rozhovor Chaloupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …