Vedení ČMKOS doporučilo volit Zemana. Kníže je pro odbory nepřijatelný

21.01.2013 13:27

Pro Českomoravskou konfederaci odborových svazů (ČMKOS) je místopředseda vlády Karel Schwarzenberg (TOP 09) jako prezidentský kandidát nepřijatelný. Popřela by tak prý smysl všech svých protestů proti vládním reformám. Odbory prakticky doporučily volit na Hrad Miloše Zemana, přihlásil se k jejich plánu pro Česko. Na tiskové konferenci stanovisko centrály přednesl její předák Jaroslav Zavadil. Informuje ČTK.

Vedení ČMKOS doporučilo volit Zemana. Kníže je pro odbory nepřijatelný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Zavadil

O postupu při prezidentské volbě v pondělí jednala rada ČMKOS. Předáci svazů se shodli na tom, že pro odbory je nepřijatelné Schwarzenberga "preferovat, protože by tím popřely smysl všech svých demonstrací" proti vládním reformám.

Většina vládních návrhů pochází od Schwarzenbergovy TOP 09

Podle odborářů reformy negativně dopadají především na zaměstnance. Schwarzenberg jako vicepremiér kroky vlády podpořil, většina návrhů pochází od ministrů jeho strany TOP 09, uvedla ČMKOS. Naopak Miloš Zeman se přihlásil k vizi odborů, v níž popsaly svá opatření, která by podle nich ekonomickou situaci a život v Česku zlepšila.

"ČMKOS je přesvědčena, že se voleb naši členové zúčastní a tato fakta při své volbě zohlední," ukončilo vedení centrály své prohlášení.

ČMKOS dříve nevydávala doporučení, koho volit

Odborová konfederace dříve výslovné doporučení, jaké strany či kandidáty by lidé měli nebo neměli volit, nedávala. Hodnotila hlavně programy stran a posuzovala, co by přinesly zaměstnancům. Z její analýzy vítězně vycházela levice. S konkrétní radou přišli předáci až loni na podzim před senátními a krajskými volbami. Odborářům i ostatním voličům tehdy přímo doporučili, aby nedávali svůj hlas koaličním stranám a jejich kandidátům.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…