Vedení ČSSD dnes čeká debata o volebním neúspěchu i budoucnosti

10.12.2016 6:17

Širší vedení ČSSD dnes projedná neúspěch strany v říjnových krajských volbách, obrysy nového programu, ale bude také připravovat březnový sjezd, na kterém dojde k volbě vedení včetně předsedy. Jednání ústředního výkonného výboru se bude konat v Praze za zavřenými dveřmi, přístupný nebude ani projev předsedy strany a premiéra Bohuslava Sobotky.

Vedení ČSSD dnes čeká debata o volebním neúspěchu i budoucnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Základním bodem obměněného programu sociálních demokratů by podle místopředsedy strany a ministra vnitra Milana Chovance měla být progresivní daň. ČSSD by se měla prezentovat jako strana pro většinu občanů Česka a před volbami do Sněmovny v příštím roce se soustředit na své tradiční voličské skupiny, například zaměstnance, rodiny s dětmi a seniory.

Vedle Sobotky a Chovance se na výboru očekávají i vystoupení kritiků současného vedení. Promluvit by měl jihočeský hejtman Jiří Zimola, který by chtěl zhodnotit povolební dva měsíce a straníky vybudit k dynamice. Chovancův vyzyvatel v souboji o místo statutárního místopředsedy Jeroným Tejc se zase chce soustředit na budoucnost strany a programové priority.

ČSSD se bude v Praze připravovat i na březnový sjezd strany, který bude v Brně vybírat nové vedení. O funkci předsedy se zatím uchází jen Sobotka. Dnes jde o poslední plánované zasedání širšího vedení sociální demokracie před sjezdem. Do konce prosince a v průběhu ledna se ještě uskuteční zbývající nominační krajské konference.


 

reklama

autor: vam, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…