Vedení ČSSD našlo bič, kterým vyžene Rathovi středočeské pohrobky

02.06.2012 21:03

Vykrucování a hra o čas nejspíš středočeským sociálním demokratům tak snadno neprojdou. Ve vedení strany již existuje plán, jak je v případě potřeby přimět k poslušnosti. Cesta vede přes to, co je pro každého politika nejdůležitější- místa na volebních kandidátkách.

Vedení ČSSD našlo bič, kterým vyžene Rathovi středočeské pohrobky
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath a Richard Dolejš

Vedení ČSSD v souvislosti s korupční aférou Davida Ratha vyzvalo k odstoupení i krajský výbor strany, vedený blízkým spolupracovníkem zatčeného exhejtmana Richardem Dolejšem. Regionálním lídrům se však z funkcí nechtělo a příkaz neuposlechli. Podle serveru Aktuálně.cz již v centrále ČSSD vzniká plán, jak vzpurné Středočechy zpacifikovat.  

Lidový dům chce Dolejšovu vedení pohrozit , že při trvající rebélii krajské organizaci nedovolí, aby si sama sestavila kandidátní listinu pro podzimní krajské volby. Vedení strany by mohlo kandidátku sestavit samo podle svého uvážení a vybrat na ní lidi, které uzná za vhodné.

Tato možnost vyvolává v krajských funkcionářích obavy. Sestavování kandidátek je klíčovou událostí politického života a mnozí politici jsou schopni pro prosazení udělat cokoliv. Proto se očekává, že tenhle klacek by na Středočechy mohl platit.

„Je tu řada možností, jak se k celé věci postavit. Jde o mimořádnou situaci, takže i opatření můžou být mimořádná,“ připustil pro Aktuálně.cz místopředseda strany Martin Starec.

„Je nutno vyjasnit, jak se bude postupovat při výběru nového lídra kandidátky, nového předsedy kraje a jak se udělají nezbytné změny na kandidátní listině," nevyloučil zásah do kandidátky ani předseda strany Bohuslav Sobotka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…