Vedení Českého Aeroholdingu opustí Fuksa a Vondra

26.11.2013 14:44

Z Českého Aeroholdingu odcházejí Ivan Fuksa, Alexandr Vondra a Jiří Blažek. K rezignaci se chystá zástupce zaměstnanců Petr Minařík

Vedení Českého Aeroholdingu opustí Fuksa a Vondra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Představenstvo Českého Aeroholdingu opustí bývalý rebelující poslanec za ODS Ivan Fuksa. Z funkce jej k 30. listopadu odvolalo ministerstvo financí. V dozorčí radě společnosti skončí exministr obrany Alexandr Vondra (ODS) a Jiří Blažek (TOP 09). Třetím členem, který opustí dozorčí radu Aeroholdingu, je zástupce zaměstnanců Petr Minařík, který na post koncem listopadu rezignuje, uvedla dnes v tiskové zprávě státní společnost.

Kromě funkce v představenstvu opustí Fuksa i post vrchního ředitele pro strategii a rozvoj, v rámci které měl na starost například i hledání strategického partnera pro České aerolinie. "Úspěšnou privatizací ČSA došlo k předání části akcionářských práv letecké společnosti Korean Air, čímž byl úspěšně splněn jeden z mých hlavních úkolů," uvedl Fuksa. Prodej 44procentního podílu v ČSA korejskému dopravci za necelých 70 milionů korun schválila letos v březnu tehdejší vláda Petra Nečase (ODS).

Personální změny souvisí se změnami stanov vyplývajících ze zákona o obchodních korporacích. Od prosince se má podle společnosti snížit počet členů představenstva ze současných šesti na pět a počet členů dozorčí rady klesne ze 12 na devět.

Fuksa od roku 2007 působil jako 1. náměstek ministra financí a z titulu této funkce předsedal dozorčí radě Českých aerolinií a zasedal i v dozorčí radě Letiště Praha. V letech 2010 až 2011 byl ministrem zemědělství. Vloni v listopadu neúspěšně kandidoval na post šéfa ODS proti Nečasovi. V Českém Aeroholdingu, který pražské letiště i ČSA zastřešuje, působil od letošního ledna.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…