Vedení Facebooku je připraveno před německými volbami zasahovat

15.01.2017 18:30

Sociální síť Facebook přibližně před měsícem spustila ve Spojených státech projekt, jehož cílem je upozornit na šíření lživých zpráv mezi uživateli. Tentýž projekt se teď chystají uvést v život i v Německu. Cílem je bránit šíření lživých zpráv před nadcházejícími parlamentními volbami. Informoval o tom server deníku Financial Times. Zprávu převzala zpravodajská stanice CNN.

Vedení Facebooku je připraveno před německými volbami zasahovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Německé tajné služby varovaly, že Spolková republika může před nadcházejícími sněmovními volbami čelit problémům plynoucím ze šíření zavádějících a lživých zpráv. Tyto články by mohly ovlivnit voliče před cestou k volebním urnám a o výsledku voleb by neměly rozhodovat lži. Možná i proto rozšiřuje Facebook svůj projekt upozorňování na fake news z USA i do Německa.

U článků, které budou šířit lživé informace, se objeví štítek, že informace obsažená v textu je sporná. Testovací provoz nového systému v Německu začne během několika týdnů.

Celou zprávu v angličtině najdete zde.

„Když jsme tento projekt zahajovali v USA, řekli jsme si, že bychom ho mohli v průběhu času rozšířit i do dalších zemí. Naslouchali jsme prosbám a začali jsme o tom vyjednávat s partnery. Připravenost německých partnerů nám umožní zahájit zde testovací provoz během několika týdnů,“ oznámil šéf vnějších vztahů společnosti Facebok pro Evropu, Afriku a Střední východ. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…