Vedení ODS dá v neděli své funkce k dispozici

26.10.2013 20:12

Úřadující předseda ODS Martin Kuba předpokládá, že celé vedení strany dá v neděli své funkce k dispozici. V neděli se sejde výkonná rada ODS. Řekl to novinářům po vyhlášení výsledků voleb, ve kterých ODS propadla. Podle Kuby bude na začátek prosince svolán volební kongres strany. Příčinu neúspěchu vidí ODS především v nejednotnosti strany a útocích exprezidenta a zakladatele ODS Václava Klause. Vliv podle ODS mělo i působení strany ve vládní koalici.

Vedení ODS dá v neděli své funkce k dispozici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba a Miroslava Němcová

Podle Kuby to znamená pro ODS nový start. "Neznamená to, že se vzdáváme. ODS půjde do opozice, nebudeme se podílet na žádném vládním angažmá, musíme se sebou něco udělat," řekla novinářům místopředsedkyně Miroslava Němcová. Podle ní ODS doplatila mimo jiné na své vládní angažmá. "Během koalice jsme se snažili chovat slušně ke koaličním partnerům, a to se nám možná nevyplatilo. TOP 09 nakonec vychází z těchto voleb, jako by ani ve vládním angažmá nebyla. Ale to se nedá nic dělat," dodala Němcová.

Kuba předpokládá, že na nedělním zasedání širšího vedení ODS dá své funkce k dispozici celá výkonná rada, kterou kromě grémia tvoří asi další čtyři desítky zástupců regionů. Kuba, který se do Sněmovny nakonec nedostal, na předsedu kandidovat nechce. Řekl, že z toho vyvodí důsledky. Podle něj ale není ostudou skončit druhý za oblíbeným politikem jihočeským politikem Janem Zahradníkem, který Kubu díky preferenčním hlasům předstihl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…