Vedení ODS se postavilo za svého poslance Skopečka ohledně semináře o Číně

12.12.2019 20:58

Vedení ODS se postavilo za svého poslance Jana Skopečka v souvislosti s pořádáním sněmovního semináře Česko a Čína – příležitosti a limity. Podle serveru Aktuálně.cz stála za konferencí PR agentura C&B, kterou si najala úvěrová společnost Home Credit na zlepšení obrazu komunistické Číny u české veřejnosti. Podle občanských demokratů však byl seminář standardní, organizoval jej Skopeček a jeho tým.

Vedení ODS se postavilo za svého poslance Skopečka ohledně semináře o Číně
Foto: Archiv Jana Skopečka
Popisek: Poslanec Jan Skopeček

„Pokud PR agentura vyfakturovala jinému podnikatelskému subjektu nějaké služby, to není věc naše ani poslance Skopečka,“ řekl dnes na dotaz novinářů po republikovém sněmu ODS předseda sněmovní frakce této strany Zbyněk Stanjura. Pořádání semináře podle něho v podstatě nenese žádné náklady. „Žádný seminář nepotřebuje žádné sponzory, a tak tomu bylo i v tomto případě,“ uvedl.

Předseda ODS Petr Fiala označil informace v médiích o ovlivňování veřejného mínění ve prospěch komunistické Číny za závažné. Skopeček s tím ale nemá podle něho nic společného. „Na těchto slovech trváme,“ řekl.

O seminář byl podle Stanjury značný zájem. Ná základě vyjádření účastníků uvedl, že debata byla vyvážená. „Nebyla to žádná PR akce ve prospěch komunistické Číny,“ zdůraznil Stanjura. Na konferenci podle něho zaznělo i mnoho kritických hlasů.

Úvěrová společnost Home Credit podniká i v Číně. Získala tam za podpory vrcholných českých politiků celostátní licenci na nebankovní půjčky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …