Vedení STAN schválilo, že budou v Praze spolupracovat s lidovci a zelenými

26.05.2014 20:36

Vedení Starostů a nezávislých (STAN) schválilo spolupráci s KDU-ČSL a Stranou zelených v podzimních pražských komunálních volbách. Trojkoalici do voleb povede šéf pražských zelených Petr Štěpánek. Koaliční smlouva bude podepsána 4. června.

Vedení STAN schválilo, že budou v Praze spolupracovat s lidovci a zelenými
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Libereckého kraje a předseda STAN Martin Půta

Spolupráci již v minulých týdnech odsouhlasily stranické orgány pražských lidovců i Strany zelených, ve čtvrtek smlouvu schválil i krajský sněm STAN. Koalici dnes odsouhlasilo i vedení Starostů a nezávislých. "Věřím, že tato koalice může významně promluvit do složení pražského zastupitelstva a také být stabilizující formací na pražském magistrátu," uvedl předseda hnutí STAN a liberecký hejtman Martin Půta.

Strany do svého čela jako kandidáta na primátora postaví bývalého radního a dlouholetého zastupitele hlavního města a Prahy 4 Petra Štěpánka. Koaliční smlouvu chtějí podepsat příští týden ve středu. Její součástí budou základní body společného programu a pořadí pražské kandidátky.

STAN již své rozhodnutí oznámili TOP 09, se kterou dlouhodobě spolupracují na celostátní úrovni. "Pevně věřím, že po podzimních volbách budeme moci společně s TOP 09 spravovat naše hlavní město," poznamenala šéfka pražského hnutí STAN Jana Plamínková s tím, že primátorovi Tomáši Hudečkovi přeje hodně úspěchů ve volbách.

Koalice nebude smlouvou vázána při sestavování kandidátek na jednotlivých městských částech. V Praze 1 by STAN měli vytvořit koalici s lidovci a zástupci místních sdružení, v Praze 3 s KDU-ČSL a zelenými, v Praze 6 a 11 hnutí sestaví samostatné kandidátky a v Praze 22 budou STAN kandidovat společně se Stranou svobodných občanů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…