Vedení Sněmovny a Sejmu se nesejde, Polákům se porouchalo letadlo

03.06.2015 10:19

Dnešní společné zasedání vedení Poslanecké sněmovny a polského Sejmu ve Zbirohu na Rokycansku se neuskuteční. Setkání bylo zrušeno kvůli vážným technickým problémům letadla, kterým měla polská delegace přiletět do České republiky. Nyní obě strany hledají náhradní termín. ČTK o tom informoval tiskový tajemník předsedy Poslanecké sněmovny Jan Nováček.

Vedení Sněmovny a Sejmu se nesejde, Polákům se porouchalo letadlo
Foto: Radim Panenka
Popisek: Letadlo (ilustrační foto)

Předseda Sněmovny Jan Hamáček a maršálek Sejmu Radoslaw Sikorski se dohodli, že se jednání obou dolních komor uskuteční nejpozději do polských voleb, které se konají v říjnu. 
   
Zástupci českého a polského parlamentu chtěli ve Zbirohu diskutovat například o dalším směřování visegrádské čtyřky, které bude Praha od léta předsedat. Chtěli mluvit i o současném dění kolem ukrajinské krize, v níž se Polsko velmi aktivně angažuje, či o spolupráci obou sousedních zemí. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…