Vedení hradecké ODS padlo. Po neúspěšných volbách přišla rezignace

22.10.2014 19:25

Vedení ODS v okrese Hradec Králové po neúspěchu v letošních obecních, senátních a evropských volbách rezignovalo. Nové vedení by mělo být zvoleno v lednu na oblastním sněmu. Informovala o tom regionální manažerka ODS Věra Šenková.

Vedení hradecké ODS padlo. Po neúspěšných volbách přišla rezignace
Foto: red
Popisek: Logo ODS

ODS v komunálních volbách v Hradci Králové získala v sedmatřicetičlenném zastupitelstvu jen tři mandáty, v roce 2010 jich získala šest a v roce 2006 nadpolovičních 19. V senátních volbách na Hradecku Oldřich Vlasák (ODS) ve druhém kole prohrál s Jaroslavem Malým (ČSSD).

„Vzhledem k tomu, že se nepodařilo se ctí obstát v senátních a komunálních volbách, ani v jarních volbách do Evropského parlamentu, rozhodla oblastní rada jednomyslně o své rezignaci,“ uvedla Šenková.

Tři zvolení hradečtí zastupitelé za ODS by podle ní měli pokračovat v podpoře projektů, které byly i součástí volebního programu ODS. ODS v Hradci Králové po 20 letech míří do opozice, na koalici se domluvily Hradecký demokratický klub, ČSSD, TOP 09 a KDU-ČSL.

Předsedou oblastního sdružení ODS v Hradci Králové byl dosud bývalý poslanec Pavel Staněk. Místopředsedy byli šéf klubu krajských zastupitelů za ODS Miloslav Plass a dosavadní náměstek hradeckého primátora a lídr ODS pro hradecké volby Martin Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …